Skocz do zawartości

[do 1000] Główne szosowy z amortyzacją

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich! :)

Potrzebuję pomocy w wyborze roweru. Generalnie zdaję sobie sprawę że mam bardzo niski budżet ale nie mogę go zbytnio zwiększyć na ten moment, a nie chcę też na razie inwestować większej kwoty. Kiedyś jeździłem bardzo dużo, potem 7 lat przerwy i chcę wrócić do jeżdżenia ale szukam tańszego może niekoniecznie bardzo dobrej jakości roweru na powiedzmy 2 lata żeby sprawdzić czy znów złapię bakcyla. Mam też niestety czasem problemy z kręgosłupem lędźwiowym dlatego lekarz zalecił rower z pełną amortyzacją.

Znalazłem model który mnie zainteresował.

http://allegro.pl/rower-gorski-mtb-blue-26-shimano-pelna-amortyz-i6760090818.html?fromVariant=6760090594

Wybrałem ten bo jest tani i ma pełną amortyzację, a niestety rowery z amortyzacją pod siodełkiem odpadają cenowo :)

Rower będzie służył głównie do jeżdżenia po mieście plus czasem po jakichś leśnych drogach ale wciąż rekreacyjnie.

Co sądzicie? Może macie jakieś inne propozycję.

Dziękuję!

Napisano

Ten rower zabije Ci całą przyjemność z jazdy, a jedyne co będziesz robił to go naprawiał. Takie zawieszenie naprawdę nic nie daje. Dużo lepszy efekt da "sztywnika" z dużymi oponami i niskim ciśnieniu.

Z takim budżetem to szukaj używek.

Napisano

Znalazłem model który mnie zainteresował.   ROWER G

ty sobie jaja robisz???? Gorszego roweru nie da się kupić- z takim czymś bakcyla można złapać tylko jako mechanik rowerowy....i może jako pacjent ;-)))

Szukaj czegoś na zwykłych hamulcach VB a najlepiej używki. Za 1000 zł można mieć naprawdę dobry rower używany uznanego producenta.

http://allegro.pl/canyon-pro-team-pelne-deore-3x9-amor-ladny-i6770396020.html coś w ten deseń... 

Napisano

Nie znam się na chorobach kręgosłupa, ale podejrzewam że poza obecnością amortyzacji w rowerze jest ważna też pozycja rowerzysty. Ona ma być bardziej wyprostowana czy pochylona? Jeżeli wyprostowana szukasz trekinga lub miejskiego roweru, pochylona - cross lub mtb. W tym budżecie tylko używka (poza kilkoma nielicznymi wyjątkami dostępnymi na portale aukcyjnym). No chyba że miejski z 3 biegami da się kupić nowy w tej kwocie.

MTB będzie dla miasta najgorszym wyborem, ale jest tego największy wybór. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...