Jan1912 Napisano 28 Marca 2017 Napisano 28 Marca 2017 Witam wiem że było już wiele takich tematów ale nikt nie opisał przypadku podobnego do mojego. A więc mam cały napęd zee przód 36 zębów z napinaczem i tył 8 biegów 28-11 zebow. Po zmierzeniu na serwisie rozciągnięcia łańcucha okazało się że tzeba go wymienić tak też zrobilem. Lecz gdy zacząłem jeździć przy mocniejszym naciśnięciu na pedała coś strzela na wszystkich biegach oprócz 1. Przerzutki są idealnie wyregolowane.Coś tak jakby zachaczalo o 1 ząbek zębatki wyżej i natychmiast z powrotem wracało . Na serwisie powiedziano mi że to łańcuch przesuwa się a po zębach kasety ponieważ są wytarte przez stary lancuch i zaproponowano mi wymianę kasety . Czy to na pewno jest jedyną opcja, nie znam się na tym POMOCY!!!!
Roxorloops Napisano 28 Marca 2017 Napisano 28 Marca 2017 Na to wygląda, za długo jeździłeś na starym łańcuchu, który zniszczył zęby na kasecie. Musisz wymienić kasetę, wyposaż się też w przymiar do łańcucha, sam będziesz sprawdzał wyciągniecie i wymieniał go w porę.
dziksoltys Napisano 28 Marca 2017 Napisano 28 Marca 2017 Mają racje kasete też musisz wymienić aternatywa to dać kasetę do szlifowania zębów jak nie jest zbytnio zjechana
lukas85 Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 Pytanie, ile km zrobiłeś na na tej kasecie i starym łańcuchu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.