Skocz do zawartości

[łańcuch] - strzelanie

Jan1912

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wiem że było już wiele takich tematów ale nikt nie opisał przypadku podobnego do mojego. A więc mam cały napęd zee przód 36 zębów z napinaczem i tył 8 biegów 28-11 zebow. Po zmierzeniu na serwisie rozciągnięcia łańcucha okazało się że tzeba go wymienić tak też zrobilem. Lecz gdy zacząłem jeździć przy mocniejszym naciśnięciu na pedała coś strzela na wszystkich biegach oprócz 1. Przerzutki są idealnie wyregolowane.Coś tak jakby zachaczalo o 1 ząbek zębatki wyżej i natychmiast z powrotem wracało . Na serwisie powiedziano mi że to łańcuch przesuwa się a po zębach kasety ponieważ są wytarte przez stary lancuch i zaproponowano mi wymianę kasety . Czy to na pewno jest jedyną opcja, nie znam się na tym POMOCY!!!!

Napisano

Na to wygląda, za długo jeździłeś na starym łańcuchu, który zniszczył zęby na kasecie. Musisz wymienić kasetę, wyposaż się też w przymiar do łańcucha, sam będziesz sprawdzał wyciągniecie i wymieniał go w porę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...