rdkn Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 Witam, szukam następującego roweru: - 95% do miasta (mamy dość sporo ścieżek rowerowych) - lubię szybką jazdę - zależy mi by rower był lekki Wstępnie wybrałem dwa modele które według mnie są do siebie podobne, ale dość znacznie różnią się ceną: Kross Pulso 1 - 1799zł http://allegro.pl/kross-pulso-1-2015-l-21-promocja-i6760858639.html Romet Mistral Urban - 900zł http://allegro.pl/rower-miejski-romet-mistral-urban-wyprzedaz-i6723741643.html O Krossie jest sporo opinii w internecie, jest ogólnie polecany, mało kto narzeka i dodatkowo bardziej mi się podoba wizualnie. Jeśli chodzi o Rometa to mimo, że jest dość chętnie kupowany na allegro opinii o nim jest bardzo mało. Wszystko się oczywiście rozchodzi o cenę które jak widać jest dwa razy wyższa. Czy warto dopłacać, jak myślicie?
mambaout Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 2x więcej nie warto dopłacać, o ile jesteś świadomy ograniczeń wynikających z braku przerzutki przedniej w mistralu(jest też wersja rometa city -200zł droższa z przerzutką przednią) Kroos trochę lżejszy mimo dodatkowej manetki,przerzutki i korby z 3 blatami.
Tooreck Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 a ile masz wzrostu ? Bo ten Romet ma 21 cali i jedną tarczę z przodu zaś w Krossie korba ma niepotrzebnie 3 blaty. Optymalnie byłoby po 2
rdkn Napisano 31 Marca 2017 Autor Napisano 31 Marca 2017 OK, kupiłem Rometa i od dwóch dni już na nim jeżdżę. Za 900zł to wręcz okazja i każdemu polecam. Mam 182cm wzrostu i rozmiar L myślę, że jest optymalny. Ilość przerzutek 9 mi odpowiada, wcześniej miałem single-speed więc teraz to luksus Ewentualnie pomyślę nad zmianą kasety z 11-28 na 11-34. PS. Kross nad którym się zastanawiałem jeszcze podrożał, nie wiem czy ktoś się nim zainteresuje skoro podobny sprzęt można zakupić 2 razy taniej.
enteroff Napisano 7 Lipca 2017 Napisano 7 Lipca 2017 @,Cześć. Jak po dłuższym czasie użytkowania spisuje się ten Romet?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.