Skocz do zawartości

[Tuleje ślizgowe] Najlepszy smar

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Szukam dobrego smaru do tulei ślizgowych ( SR Epixon). Chciałbym poznać Wasze opinie na temat poszczególnych smarów.

Pogrzebałem trochę w internecie i znalazłem:

- ConPanna ( Suntour)

- RS Judy Butter

- RSP Slick Kick

- RST Grease

Jest jeszcze kilka ale praktycznie niedostępnych w Polsce.

Smar Park Tool PolyLube 1000 też ma w opisie że podobno nadaje się do tulei, cena dość atrakcyjna bo około 60 zł za 500 gram.

Macie jakieś inne sprawdzone propozycje? Interesują mnie głównie smary typowo do amortyzatorów, może i są przepłacone 10 razy ale amor serwisuje się na tyle rzadko że jestem w stanie pozwolić sobie na nieco wygórowaną cenę smaru. 

Napisano

Do serwisu swojej Reby używam Sram butter.

Wszystko śmiga jak trzeba a i cena jest akceptowalna, za opakowanie 29ml (starcza na długo) zapłaciłem 40zł.

Napisano

A używał ktoś Slick Kick? Cena wydaje się dość atrakcyjna

Napisano

A jest gdzieś w Polsce dostępny Slickoleum?

Napisano

Dzięki, nie wiem jakim cudem przeoczyłem ten sklep  :whistling:

Za sram butter nie ma sensu przepłacać bo to to samo co tańszy slickoleum.

No dobra, tylko Judy Butter jest zielony a Slickoleum "kremowy", na pewno miałaś na myśli te dwa produkty?

Napisano

Tak jak napisałam - sram butter, nie judy butter :). Sram Butter to nowszy smar Rock Shox'a, który stosują dopiero od 2-3 sezonów.

Napisano

Ok, tak właśnie coś mi świtało że kiedyś widziałem temat gdzie ludzie wrzucali fotki że kiedyś smar od RS był zielony a potem kremowy  :thumbsup:  Dzięki  :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...