Skocz do zawartości

[opony] rower crossowy, szybkie, uniwersalne

Terko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To jest mój pierwszy temat, jeśli coś źle napisałem to przepraszam z góry :) Mam rower meridę crossway na kołach 28, szukam opon na których mój rower będzie szybki, lecz tez nie będę łapać flaka. Także mi zależy by od czasu do czasu mógłbym wyjechać gdzieś do lasu i przeżyć, nie będę jeździć na ekstremalnym terenie. Ważę z 92kg. w temacie jestem zielony. 

Przeglądałem ofertę jednego producenta i oko wpadły mi dwie opony:

Schwable g-one allround 28 - lecz ta opona ma napisaną masę do 70kg i jest bezdętkowa, a nie mam takich felg

Schwalbe marathon cross  - Wygląda na bardzo uniwersalną, nie podoba mi się bieżnik

Proszę o pomoc :)

Napisano

Ja ze swojej strony szczerze polecam Schwalbe Marathon Mondial 28x1,60 RaceGuard. Dobrze toczy się na asfalcie przy zachowaniu minimalnych właściwości w lekkim terenie. Przejechały ze mną około 500km bez niespodzianek.

Napisano

@gielo, @Artur_K. Schwalbe marathon cross wedle opisu producenta mają mniejsze opory toczenia się. Przewagę mają Marathon Mondial w wytrzyałosci, a  Hurricane wypadają słabo. 

Interesuje mnie opinia Schwable g-one allround bo skoro mają nośność 70kg to są albo dla dzieci bądź szczupłych kobiet, a nie chce i się wierzyć takie opony powstają. Lub opinie o oponach innych producentów 

Napisano

Schwable g-one allround mają może i nośność 70kg, ale na sztukę a montujesz dwie :) Ja wybrałem Schwalbe Marathon Mondial między innymi ze względu na dostępny rozmiar 1.6, który mnie interesował, marathon cross max 1.5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...