Skocz do zawartości

[wentyl] Problem z napompowaniem

diegoforlan20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem z napompowaniem jednego koła w rowerze. Nie wiem czy to jest wentyl czy końcówka sama od wentyla, nie da się jej całkiem wykrecić bo po prostu nie idzie. Pompowałem zarówno na lekko odkręconej tej końcówce jak i zakręconej (na zdjęciach poniżej pokazane jest). Pompowałem ją pompką nożną dwutłokową, ale odbijało powetrze. Dodam, że pierwsza opona normalnie się napompowała i wentyl i końcówka w ogóle inna niż w drugiej oponie.

http://fotowrzut.pl/GI4QGHS0OC

Proszę o pomoc

Napisano

To jest zawór presta musisz odkręcić górną nakrętkę, nie musisz do końca, do tego potrzebujesz wąską końcówkę w pompce albo adapter. Jeśli to masz, możliwe że zawór się przyblokował. Po odkręceniu nakrętki naciskaj ten cieniutki pręcik delikatnie, potem coraz mocniej aż delikatnie wskoczy do środka i zejdzie trochę powietrza.

Napisano

Zrobiłem tak jak tutaj i dalej odbija o co w tym chodzi?

Co odbija?

Ten zawór będzie odbijał bo połączenie z adapterem nigdy nie jest do końca szczelne. Podczas pompowania powietrze go wciska i wchodzi do dętki a potem zawór się zamyka.  

Napisano

Po prostu nie idzie napompować. Może trzeba wentyl wymienić jakoś czy coś? dodam, że tego precika co wystaje z wentyla nie idzie wcisnąć do środka

Napisano

No to coś jest nie tak. Spróbuj czymś spryskać albo czyms sobie pomóc [emoji14]

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...