bory Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Witam. Czy jest tutaj ktoś kto posiada w/w rower lub rower podobnej konstrukcji, ewentualnie ktoś może zna temat i pomoże. Mam pewien problem. W w/w rowerze przy połączeniu dolnego oczka dampera z tylnym trójkątem (z prawej strony patrząc od przodu roweru) poniżej gwintowanego otworu na śrubę jest wkręcona dodatkowa śrubka. Tylko w prawym ramieniu, z lewej tej śrubki nie ma. Ciężko to opisać spróbuje zobrazować to zdjęciem. Tutaj na zdjęciu akurat tej śrubki nie ma, ale była. Moje pytanie jest następujące czemu ma służyć ta śrubka. Przy oględzinach ona do niczego nie służy, niczego tam nie ma co by ta śrubka miała trzymać, a problem z nią jest taki że przez nią wyciera się element wężyka od braina. U mnie po demontażu dampera jest wytarta całkiem spora dziura na tym mocowaniu wężyka (zresztą widać na zdjęciu). Przy montażu wykręciłem tą śrubkę aby nie wycierała dalej otworu ale nie wiem czy bez niej zaraz coś się nie stanie. Proszę rzućcie okiem na foto i jeśli ktoś będzie w stanie powiedzcie o co z tą śrubką chodzi. Śrubka dosyć spora wchodzi na niecały centymetr w ten otwór, zakręcona na niebieski loctitte. Problem nie jest odosobniony bo nawet na sprzedawanych używanych damperach widziałem podobne wytarcia od tej śruby.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.