Szymszon90 Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 Witam. Rok temu odświeżałem sobie w serwisie rowerowym napęd, tj.nowe linki, pancerze, nowa kaseta xt, łańcuch campa c9 i nowe blaty w korbie slx. Miałem wtedy też problem z przednim xt, aczkolwiek chłopaki mi powiedzieli że to kwestia regulacji. No więc po serwisie wyjechałem w trasę i przednia przerzutka po paru kilometrach zaczęła świrować, tzn. przestała zrzucać w dół i wrzucać w górę, miałem wrażenie że poluzowała się linka, aczkolwiek przedni xt był już gięty ze sto razy, tak więc zmieniłem dziś przedniego xt na srama x9. Problem się poniekąd skończył, aczkolwiek znów lewa manetka dziwnie działa, tj. nawet jak rower teraz stoi w domu to raz "łapie" linke i czuć to, a raz na jakiś czas da się ją wcisnąć do końca i w ogóle nie łapie linki. Dodatkowo nawet na nowej przerzutce już lekko zdążyła się rozregulować, bo góra wchodzi trochę ciężej niż zaraz po założeniu. Czy to problem z lewą manetką? Czy coś innego może być nie tak? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
AkadaemiaStolarstwa Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 Co to za manetka ? Może się tylko rozkręciła w środku? Jeżeli przerzutka była pogieta i ciężko chodziła mogła szybko wyrobic manetkę.
Szymszon90 Napisano 10 Marca 2017 Autor Napisano 10 Marca 2017 Tak była wygięta i na nowej sram x9 ten sam problem zaczyna się robić, widzę że linka się nawet luzuje podczas jazdy...czyli cała lewa manetka do wymiany? Manetka slx. W takim razie jeśli to to, kupić jakąś używke xt od razu? Czy w przedniej czyli lewej manetce między slx a xt nie ma różnic?
Ychu Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 Z tego co kojarzę to XT ma instant release , SLX chyba nie ma. Ja bym zajrzał do środka co się stało. Nie ma luzu na dźwigniach? Może po prostu syf wlazł i wystarczy wypłukać.
Szymszon90 Napisano 14 Marca 2017 Autor Napisano 14 Marca 2017 A możliwe, że to wyrobiona zębatka na korbie luzuje linke? Nie jakoś bardzo, ale jedynie tej górnej właśnie nie zmieniałem, bo serwisanci powiedzieli że nie ma potrzeby. Sprawdze też te manetki.
Ychu Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Zębatki nie mają nic do tego. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.