Skocz do zawartości

[Piasta tylnia] Piasta 10x135mm

Gaussako

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam Cube SL Road Race 2015 i problem dotyczy kół. Koła to Racing 77 DB CX, wyszukałem ich parametry piasty to 10x135mm. Problem polega na tym ze bębenek szwankuje w tylnym kole(zapiekł się,nie do sie go odkręcić) i myślę o wymianie na nowe koło lub piastę. Lecz standardem jest w rowerach szosowych 10 x 130 mm. Patrzyłem na koła jedynie pasowały by nowe Fulcurmy (10x135mm) które są za drogie. Czy jakbym zrobił własne koło o wymiarach piasty 10x130 (których jest pełno), bo 10x135 jest bardzo mało, albo nie pasują do 11 zębatek,  będzie pasować do ramy? Koła są z hamulcami tarczowymi. 

Podsumowując: czy znajdę piastę na tył, 10x135, 11s, pod hamulec tarczowy? lub koło (oprócz fulcrum)? 

Napisano

nie wiem jak z gotowymi kołami, ale bez problemu można takie złożyć

Jako podstawę możesz wybrać piastę Novatec D772sb. są wersje 135x10mm (czy tam 135x9mm, różnie to się nazywa) i ma bębenek 11s

Cena około 280zł

Druga piasta jaka mi przychodzi do głowy to DT 350 142/12mm CL road 11s, do niej można dokupić endcapy 135/9mm, jednak całość Cię wyjdzie ponad 650zł za samą piastę

Jak byś był zainteresowany to w moim sklepie robie takie koła

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...