Sumire Napisano 30 Marca 2017 Autor Napisano 30 Marca 2017 Waza, wielkie dzięki za porady. Super, że są opcje, żeby go odchudzić.
Sumire Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Napisano 12 Kwietnia 2017 Jeszcze jedno pytanie. Gdybym się zdecydowała na wymianę kół i w tych nowych dala mocowanie tarcz na 6 śrub (bo na te CenterLock trzeba czekać prawie do końca maja), to tarcze na jakie warto wymienić? I czy w ogóle jest to sensowne, żeby mając hamulce Shimano wymieniać tarcze na jakieś inne?
Waza Napisano 12 Kwietnia 2017 Napisano 12 Kwietnia 2017 Shimano też robi tarcze pod 6 śrub: http://www.cyklomania.pl/shimano-tarcza-slx-sm-rt66-160mm-6sr,id3746.html lub z technologią IceTech: http://www.cyklomania.pl/shimano-tarcza-deore-xt-sm-rt86-ice-tech-160mm-6sr,id1222.html
kantele Napisano 13 Kwietnia 2017 Napisano 13 Kwietnia 2017 Bardzo przepraszam, wkleiło mi się nie do tego tematu co trzeba, proszę o usunięcie tego posta M.
Sumire Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Napisano 13 Kwietnia 2017 Kantele, może nie w temacie, ale ładne Waza, dzięki za podpowiedź. Te pierwsze tarcze pewnie są lżejsze, ale się pewnie bardziej nagrzewają (tylko w moim przypadku to chyba aż takiego wielkiego znaczenia mieć nie będzie). Jeszcze są jakieś różnice między tymi dwoma rodzajami? Bo montaż chyba jest taki sam w obydwu przypadkach? Tyle, że śruby trzeba dokupić w tych pierwszych, bo jak widzę te Deore XT SM-RT86 Ice Tech są już ze śrubami.
Waza Napisano 13 Kwietnia 2017 Napisano 13 Kwietnia 2017 SLX niekoniecznie będą lżejsze bo są całe stalowe, a XT IceTech są na aluminiowym pająku i dodatkowo sama tarcza to sandwich: warstwa stali - warstwa aluminium - warstwa stali. I moim zdaniem taka konstrukcja rzeczywiście lepiej oprowadza ciepło. tylko w moim przypadku to chyba aż takiego wielkiego znaczenia mieć nie będzie Skąd ta pewność? Może niedługo zaczniesz wyjeżdżać w góry i zjeżdżać kilometrowe zjazdy. Ja polecam tarcze IceTech, mi się wyraźnie lepiej nimi hamuje.
kantele Napisano 14 Kwietnia 2017 Napisano 14 Kwietnia 2017 Sumire okolice Chęcin, zdjęcie z trasy zawodów MTB Cross Maraton z 2/04. Cudowne okolice do MTB, polecam
Sumire Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Napisano 19 Sierpnia 2017 Temat właściwie dla mnie zamknięty, ale zapomniałam się pochwalić moim nowym rumakiem, w którego wyborze mi pomogliście. Szczególnie dziękuję Koledze Waza za pomoc. Wysyłam zdjęcie mojego Treka po częściowym tuningu. Fajny jest :-) Jakoś nie idzie mi wysłanie zdjęcia. Spróbuję jeszcze raz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.