rogal198 Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Cześć wszystkim. Poszukuję dla siebie roweru który pierwszy raz w życiu będzie przystosowany do moich gabarytów czyli 201 cm wzrostu i 110 kg wagi. Zakres cenowy to 2000 zł (pewnie plus jakieś 10% bo zawsze warto mieć widełki). Przeznaczenie to weekendowe przejażdżki po okolicznych polach i dojazdy do pracy gdzie czasem może się zdarzyć wyższy krawężnik. Trochę czytałem i wiem że np Kross odpada ze względu na za niską nośność. Coś co mi wpadło w oczy to Unibike Crossfire Gts oczywiście z ramą 23 cale. Macie może jakieś inne sugestie, propozycje? Planuję zakup na początku kwietnia. Z góry wielkie dzięki
Endrju911 Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Przy takiej wadze to bardzo słuszny wybór, rowery Unibike maja wysokie DMC 140 oraz całkiem przyzwoity (na tle konkurencji) stosunek jakości do ceny więc nie wiem czy znajdzie się coś lepszego.
Przemcio Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Ja mam 192 cm i obecnie 123 kg z tendencja spadkowa. Od pół roku ujeżdżam Cube Attentiona 23' Uwielbiam jazdę na nim przez jego osobliwą geometrię. Sylwetka lekko wyprostowana nie obciążająca kręgosłupa. Wiem ze to może nie twój budżet ale niższy model Cube ma tą samą ramę różni się tylko osprzętem.
rogal198 Napisano 13 Lutego 2017 Autor Napisano 13 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedzi. Co do Cube znalazłem model Aim. Ten sam typ co Attention ale oczywiście klasa niżej. Nada się jako alternatywa dla Crossfire?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.