Skocz do zawartości

[3000zl] cross/mtb?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuje odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, mam nadzieję, że ktoś poświęci chwilę i pomoże :)

Obecnie mam Kandsa Maeostro z 2014 roku na oponach schwable smart sam 29/2.1. Zadowolony jestem średnio bo między innymi z przerzutkami dzieją się cuda, cały ostatni rok walczyłem ja, serwisy i walkę przegraliśmy, nie działa to tak jak powinno.

Jeżdżę głównie po leśnych drogach, szutrach i drogach polnych. Asfalt to może 10%.

Ktoś będzie tak miły i doradzi co brać do 3000zł? Jeżeli cross, to koniecznie z możliwością zamontowania szerszych opon tak jak w tym momencie mam w Kandsie :)

Pozdrawiam

Napisano

Wszystko zależy od tego gdzie zamierzasz używać roweru. Jeśli asfalt, szuter, ubite drogi to cross wystarczy. Jeśli teren, lasy, piach, bezdroża to MTB.

Napisano
Wszystko zależy od tego gdzie zamierzasz używać roweru. Jeśli asfalt, szuter, ubite drogi to cross wystarczy. Jeśli teren, lasy, piach, bezdroża to MTB.

Myślę że kolega się jasno wysłowił.

Jeżdżę głównie po leśnych drogach, szutrach i drogach polnych. Asfalt to może 10%.

Zadowolony jestem średnio bo między innymi z przerzutkami dzieją się cuda, cały ostatni rok walczyłem ja, serwisy i walkę przegraliśmy, nie działa to tak jak powinno.

Wydaje mi się że słaby ten sewis.

Jeśli już zdecydowałeś o zakupie nowego to szukaj czegoś z grupą zmieniarek minimum Deore i z porządnym amorem. Rower z opisu Twojej jazdy to raczej MTB. Jaki rozmiar i resztę to już dobierasz do swojego wzrostu, warto się przymierzyć         

Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Celować w Unibike Flite 2016, w tym przedziale czy za czymś innym się rozglądać? Nie ukrywam, że byłoby fajnie, gdyby z przodu były tylko 2 blaty, a nie 3. Zupełnie nie rozumiem na co komu tyle biegów :)

Napisano

Obecnie już coraz mniej jest trzyblatów w MTB wszystko co leprze jest na 2x10, 2x11 lub 1x10 itd

Jakie by cię koło interesowało 29er czy jednak mniejsze??? 

Napisano

Tylko że do 3 tysięcy nadal popularniejsze są 3-blaty. Unibike Flite w tym przedziale cenowym jest jednym z najlepszych rowerów więc warto się nim zainteresować. 

Napisano

Tylko że do 3 tysięcy nadal popularniejsze są 3-blaty. Unibike Flite w tym przedziale cenowym jest jednym z najlepszych rowerów więc warto się nim zainteresować. 

Chyba że używany też wchodzi w grę. Za tą kasę można mieć fajny sprzęt  

Napisano

Zgadza się, dużym plusem tego roweru w porównaniu do innych są hamulce Deore. Większość w tym budżecie ma Altus, maksymalnie Acere. Kombinować można by zacząć z 2 blatami ale przy wyższym budżecie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...