Skocz do zawartości

[korba] FSA Energy większy blat

GonzoBonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamontowaną korbę FSA Energy Cross 46/36 (110 mm BCD, 5 śrub), przednia i tylna przerzutka – Shimano 105, kaseta 11-28 (rower Trek Crockett 5 Disc z 2016 r.). Chciałbym założyć większy blat 52 lub chociaż 50 (i zostawić blat 36). Czy FSA Super Road Outer Chainring 52t lub 50t, 110 mm BCD (N10/11) na 5 śrub będą pasować do mojej korby i reszty napędu? Ewentualnie jaki inny do 40 EUR?  Będę wdzięczny za pomoc.

• Mod Team
Napisano

Zębatka FSA powinna pasować, może nie pasować wizualnie, czyli np nie będzie sie ładnie zgrywać z ramionami ale działać będzie ok. To typowa zębatka fsa.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie o łańcuch do takiego zestawu (z zębatką 52). Czy może być taki: 

KMC X11-93 11 Speed Chain with 114 Links? 

Przesyłąm opis produktu: "An 11 speed chain fitted with 114 links and is high performing and extremely durable. The X-Bridge technology is specially designed to enable fast, smooth and precise shifts thanks to the outer plates. Compatible with all 11 speed road/MTB systems.

Specification 1/2" x 11/128", pin length 5.5mm Hi-Performance and extremely durable Half Nickel plated 114 links".

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...