Coffee Napisano 27 Stycznia 2017 Napisano 27 Stycznia 2017 Witam, jakiś czas temu prosiłem o pomoc w wyborze mtb i na forum szybko uzyskałem pomocne informacje. Dzięki bardzo. Teraz po zmianie priorytetów poszukuje nieznacznie droższego roweru (do 800 zł) z okolic pięknego grodu Kopernika - Torunia. Założenia: - na pewno rozmiar kół większy niż 26 cali; - amortyzator przedni (uginacz wystarczy); - możliwość montażu fotelika dla dziecka z tyłu; - rower raczej do codziennych dojazdów do pracy i przedszkola; - rozmiar idealnej ramy to 19, natomiast obecnie ujeżdżam zajefajną kolarzówkę o gigantycznym, jak dla mnie rozmiarze 23 cali. Różne sytuacje drogowe były i odpukać póki co wszystko ok. Dlatego biorę pod uwagę 21 calowego unibike. Wytypowałem: https://www.olx.pl/oferta/rower-meski-28-unibike-CID767-IDiyKdB.html#ccb56d4651 http://allegro.pl/rower-cross-evado-dowod-zakupu-gwarancja-i6693517169.html http://allegro.pl/trek-7200-fx-trekkingowy-i6696025897.html#thumb/1 Dzięki za zainteresowanie i pomoc, Pozdrawiam
KurczakNorris Napisano 27 Stycznia 2017 Napisano 27 Stycznia 2017 Podaj twój wzrost. Z podanych propozycji najlepiej wypadają trek i unibike, ale jeśli rozważasz ramę 19", to trek będzie dla Ciebie za niski. Jeśli faktycznie jeździsz najczęściej po asfalcie/mieście i masz doświadczenie na wysokiej ramie, to na 21" Unibike nie będzie źle. Jest dość drogi jak na używany rower, ale jest nieźle wyposażony i może wynegocjujesz nieco lepsza cenę.
Coffee Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Napisano 27 Stycznia 2017 Wzrost 170 cm. A jak myślisz, jaka byłaby rozsądna cena za tego unibika?
KurczakNorris Napisano 27 Stycznia 2017 Napisano 27 Stycznia 2017 Jeśli 170cm wzrostu, to najbardziej odpowiedni będzie jednak ten Trek. Ma koła 28", naprawdę dobrą jakościowo ramę 17,5" do Twojego wzrostu zupełnie wystarczającą, przyzwoite wyposażenie a do tego jest najtańszy. Jeśli masz możliwość, obejrzyj go u sprzedawcy i przymierz. Jeśli go kupisz, możesz wymienić ewentualnie kasetę i łańcuch (jeśli są zużyte), zrobić mu serwis (mycie, smarowanie, regulacja), przejrzeć widelec (to zwykły sprężynowiec, więc to nic trudnego). Za niewielką kwotę masz solidny rower crossowy na długi czas. Cena za unibike? Zależy od woli sprzedawcy, moim zdaniem 650 PLN byłoby w porządku bez oglądania roweru i kupnie w ciemno.
Coffee Napisano 27 Stycznia 2017 Autor Napisano 27 Stycznia 2017 Ok, dzięki bardzo za poradę, ustawiłem się jutro na rano więc zobaczymy. Dam znać jak poszło.
Coffee Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Napisano 30 Stycznia 2017 Rower kupiony, trek fx 7200. Do wymiany łańcuch i kilka pancerzyków. Natomiast już w domu, podczas gruntownego przeglądu roweru okazało się, że w przedniej piaście sprężynka na osi jest bardzo mocno zdeformowana. Do wymiany jest też kapa którą podczas nakładania na łożysko, sam nie wiem jak pogiołem. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z roweru, dzięki bardzo za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.