Skocz do zawartości

[dzwięki w napędzie] hałas przy pedałowaniu

MaciejT92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Skoro przełożyłem łańcuch i jest ok, to jest to wina łańcucha. Ściagne z roweru syna, wyczyść jeszcze raz i jeszcze raz posmaruje.

Napisano

Przełożyłeś łańcuch,a na innej kasecie i korbie może pracować ciszej.Po wymianie suportu może przerzutka trochę się przestawiła i trzeba ją doregulować? Może to łańcuch o nią zahacza? Nie sądzę aby 3 oliwienie łańcucha coś zmieniło

Napisano

Korba się przestawila, ale nie miałem problemu z ponowną regulacją. Pierwsze co, to obserwowałem czy łańcuch nie ociera o prowadzenie w przerzutce.

Podczas przekładania łańcucha, uszkodził mi się skuwacz. Jak go naprawie, to zdejme go i jeszcze raz wyczyszcze i nasmaruje.

Napisano

Jeśli uszkodził się skuwacz,to możliwe że miejsce połączenia jest wadliwe i ono powoduje hałas.Zamiast za każdym razem rozkuwać łańcuch lepiej założyć spinkę.Teoretycznie po każdym rozkuwaniu powinno się dawać nowy pin skuwający

Napisano

Skuwacz naprawiony. Lancuch zdemontowany i kolejny raz wymyty w benzynie ekstrakcyjnej. Pozniej wsadzilem go do pojemnika z olejem do lanucha od pily motorowej i polezal sobie 24h. Dzisiaj wyczyscilem z nadmiaru oleju, zalozylem i cisza. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...