Tatanka Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Do swojego roweru założyłem łańcuch od roweru syna i na odwrót. Mój pracuje teraz bezszelestnie, a jego trochę halasuje Bezszelestnie pracuje rower czy łańcuch? Jeśli smarowałeś dwa razy i dałeś mu czas,to na pewno nie jest to wina oleju.Ale jeśli chcesz rzadki,to proszę http://allegro.pl/olej-finish-line-60-ml-drylube-suche-warunki-i6057049236.html
gruniu Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Skoro przełożyłem łańcuch i jest ok, to jest to wina łańcucha. Ściagne z roweru syna, wyczyść jeszcze raz i jeszcze raz posmaruje.
Tatanka Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Przełożyłeś łańcuch,a na innej kasecie i korbie może pracować ciszej.Po wymianie suportu może przerzutka trochę się przestawiła i trzeba ją doregulować? Może to łańcuch o nią zahacza? Nie sądzę aby 3 oliwienie łańcucha coś zmieniło
gruniu Napisano 12 Lutego 2017 Napisano 12 Lutego 2017 Korba się przestawila, ale nie miałem problemu z ponowną regulacją. Pierwsze co, to obserwowałem czy łańcuch nie ociera o prowadzenie w przerzutce. Podczas przekładania łańcucha, uszkodził mi się skuwacz. Jak go naprawie, to zdejme go i jeszcze raz wyczyszcze i nasmaruje.
Tatanka Napisano 13 Lutego 2017 Napisano 13 Lutego 2017 Jeśli uszkodził się skuwacz,to możliwe że miejsce połączenia jest wadliwe i ono powoduje hałas.Zamiast za każdym razem rozkuwać łańcuch lepiej założyć spinkę.Teoretycznie po każdym rozkuwaniu powinno się dawać nowy pin skuwający
gruniu Napisano 15 Lutego 2017 Napisano 15 Lutego 2017 Skuwacz naprawiony. Lancuch zdemontowany i kolejny raz wymyty w benzynie ekstrakcyjnej. Pozniej wsadzilem go do pojemnika z olejem do lanucha od pily motorowej i polezal sobie 24h. Dzisiaj wyczyscilem z nadmiaru oleju, zalozylem i cisza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.