Mod Team mrmorty Napisano 1 Stycznia 2017 Mod Team Napisano 1 Stycznia 2017 Witam serdecznie w nowym roku Wkrótce stanie się moją własnością rama Kross Moon z ubiegłego roku. W zestawie jest damper RS Monarch R 51x200. Damper posiada jedynie kontrolę powrotu. Wiem że system RVS jest tak pomyślany, że nie potrzeba w zasadzie platformy, ale ja mam swoje widzimisię i chciałbym mieć przynajmniej tłumienie kompresji. Kawał chłopa ze mnie a rower zmieniam, bo góry po raz kolejny dały mi do zrozumienia, że jednozawias i degresywne zawieszenie nadaje się jedynie do fikołków a nie na solidną enduro wyrypę.Na oku mam damper Durolux RC. Jak oceniacie sens założenia go do tej ramy?
topol Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Ale juź monarch plus rc3 sprosta twoim wymaganiom. Tune do moona to M/M. Na olx znajdziesz kilka szt wymontowanych z moonów. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
marcin_ostrów Napisano 1 Stycznia 2017 Napisano 1 Stycznia 2017 Monarch to loteria ostatnio. Zresztą dampery Suntoura nie mają najlepszej opinii , nie wiem jak te 2017 . Zagadaj na allegro do usera Kejsaj , miał nowe Floaty Evol w okolicach 600 pln . No albo poszukać floata X z tune pod moona ( cnxd )
Mod Team mrmorty Napisano 1 Stycznia 2017 Autor Mod Team Napisano 1 Stycznia 2017 Pierwsze dampery Durolux to faktycznie miały w zasadzie same wady, co zresztą mówił tu na forum Piotr(Activia). Skrzypiały, piszczały i duża część trafiła do niego na gwarancję. Następne serie(kolor czarny) już były udane, tak przynajmniej twierdzą użytkownicy nie tylko naszego forum. Nie upieram się na siłę przy Duroluxie. W moim przypadku znaczenie ma aspekt finansowy, bo przejście z 26" na 27,5 to dość spory wydatek. Współpraca z Harfą do łatwych nie należy więc nasz sklep dał sobie z nimi spokój, Gregorio jeszcze nie jest przygotowany na ten rok a najkorzystniejsze ceny mamy od Suntoura stąd moje rozważania o Duroluxie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.