Skocz do zawartości

[damper] do ramy Kross Moon

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Witam serdecznie w nowym roku ;)
Wkrótce stanie się moją własnością rama Kross Moon z ubiegłego roku. W zestawie jest damper RS Monarch R  51x200. Damper posiada jedynie kontrolę powrotu. Wiem że system RVS jest tak pomyślany, że nie potrzeba w zasadzie platformy, ale ja mam swoje widzimisię i chciałbym mieć przynajmniej tłumienie kompresji. Kawał chłopa ze mnie a rower zmieniam, bo góry po raz kolejny dały mi do zrozumienia, że jednozawias i degresywne zawieszenie nadaje się jedynie do fikołków a nie na solidną enduro wyrypę.
Na oku mam damper Durolux RC. Jak oceniacie sens założenia go do tej ramy?

Napisano

Ale juź monarch plus rc3 sprosta twoim wymaganiom. Tune do moona to M/M. Na olx znajdziesz kilka szt wymontowanych z moonów.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Monarch to loteria ostatnio. Zresztą dampery Suntoura nie mają najlepszej opinii , nie wiem jak te 2017 . 

Zagadaj na allegro do usera Kejsaj , miał nowe Floaty Evol w okolicach 600 pln . No albo poszukać floata X z tune pod moona ( cnxd )

• Mod Team
Napisano

Pierwsze dampery Durolux to faktycznie miały w zasadzie same wady, co zresztą mówił tu na forum Piotr(Activia). Skrzypiały, piszczały i duża część trafiła do niego na gwarancję. Następne serie(kolor czarny) już były udane, tak przynajmniej twierdzą użytkownicy nie tylko naszego forum. Nie upieram się na siłę przy Duroluxie. W moim przypadku znaczenie ma aspekt finansowy, bo przejście z 26" na 27,5 to dość spory wydatek. Współpraca z Harfą do łatwych nie należy więc nasz sklep dał sobie z nimi spokój, Gregorio jeszcze nie jest przygotowany na ten rok a najkorzystniejsze ceny mamy od Suntoura stąd moje rozważania o Duroluxie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...