P_A_B_L_O Napisano 21 Listopada 2016 Napisano 21 Listopada 2016 Cześć! W sąsiednim wątku jest dyskusja o żywotności łańcuchów różnych producentów. A jak się mają do tego łańcuchy FSA? Ktoś ma jakieś info z praktyki? PABLO
P_A_B_L_O Napisano 22 Listopada 2016 Autor Napisano 22 Listopada 2016 Wczoraj założyłem łańcuch FSA Team Issue 10 speed (CN-910N). Zobaczymy jak się będzie trzymał. Napęd (Tiagra 4700) nie był zbytnio zużyty. Poprzedni łańcuch (KMC X10) z przebiegiem 3261km był wyciągnięty nieco poniżej 1%. Nie przeskakuje. Trudno konkretnie określić różnicę, ale po zmianie napęd nie chodzi tak idealnie jak przed. Przy zrzucaniu na mniejszą koronkę na kasecie, czasem na chwilę łapie mniejszą koronkę po czym zaraz sam wraca. Niby nic, ale jednak czuje się pogorszenie jakości działania napędu. Ciekawe czy to kwestia niekompatybilności łańcucha FSA z kasetą Shimano (CS-M771-10 11-36), czy dotarcia się łańcucha i kasety. PABLO
Piter233 Napisano 22 Listopada 2016 Napisano 22 Listopada 2016 Jak dla mnie to kwestia dotarcia, miałem podobnie z tym że tylko w obrębie shimano. Po jakimś czasie przeszło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.