Galipette Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Napisano 4 Grudnia 2016 @modrzew amortyzator to Suntour Raidon RLD powietrzny z regulacją powrotu tłumienia i z blokadą z manetki - brak jeszcze manetki ale blokada sprawna. Co do opon to zobaczymy - ponoć maja dobre opinie a na lód i śnieg to pewno zadne nie są idealne Jak najprosciej zrobić "trzymacz"?
modrzew Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 "Trzymacz"/napinacz można kupić za dziwne pieniądze. Jest też na forum projekt po taniości z uchwytu do mocowania rur, śruby, kilku podkładek i nakrętek. Poszukaj tematu użytkownika Rambolbambol. Sam takiego używałem. Na lód to oczywiście tylko opony kolcowane, więc kolejna skrajność i nie to to chodzi - Saguaro to opony na suche warunki i twarde nawierzchnie.
Galipette Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Napisano 5 Grudnia 2016 Zobaczymy jak się będą spisywały w terenie te opony. Do tej pory miałem Btwin all terrain i spisywały się całkiem nieźle a są bieżnikowo podobne do siebie. Jaką zębatkę na przód polecicie żeby napęd był bardziej uniwersalny? 36 czy 38 a może 40?
modrzew Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 A co to znaczy dla Ciebie uniwersalny? Jeden będzie płakał, że nie ma z czego dokręcić a drugi że nie ma miękkich przełożeń. Przełożenia dopasowujesz do swojej kondycji i terenu. Ja np. mam w zimówce blacik 32T i kasetę 12-36 9s. Jeśli uważasz, że największa koronka w kasecie 32T nie będzie ograniczeniem a za to chcesz twardsze przełożenia to śmiało dawaj większy blat. Jak dla mnie np. do jazdy w terenie więcej niż 36T przy kasecie zaczynającej się od 11T jest całkowicie zbędne, ale dla jakiegoś "szosowego wojownika co musi mieć górala" będzie inaczej.
Galipette Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Napisano 5 Grudnia 2016 Uniwersalny wg mnie tzn żebym mógł spokojnie po mieście poruszać się rowerm bez zbędnego kręcenia jak wariat z prędkościami do ok 30 km/h - trzeba przecież jakoś do lasu dojechać . Jeżeli chodzi o podjazdy to jest kilka stromych w okolicy ale raczej nic powyżej 15% (chyba, że gdzieś nie byłem). Dokręcanie na zjazdach raczej mnie nie interesuje bo nie mam zamiaru wlepić się w drzewo przy 45km/h chcąc wycisnąć maxa z roweru na wąskiej leśnej ścieżce.... Jeszcze nie jestem na takim etapie . Do szybkiej jazdy i rekordów prędkości mam szosę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.