kiroszima Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 witam Siedze już tu jakiś miesiąc i czytam różne posty a ostanimi czasy skupiłem sie na napędzie który chciałbym sobie wymienić lecz moja znajomość roweru kończy sie tylko na rozebraniu go na cześci przeczyszczeniu i poskładaniu go z powrotem. Przeszukałem około połowe tematów odnośnie tej sprawy czyli napędu ale niestetyy nie dało mi to konkretnej odpowiedzi:( A co możecie mi polecić jaka kaseta(wydaje mi sie że najlepszym rozwiązaniem będzie 8 choć zastanawiam się na d 9 ale słyszałem że resztą będzie droższa), suport, łańcuch, przerzutka tylna, przednia, manetki i chyba jescze piasta bedzie potrzebna w przyszłym sezonie chce sie też troszke pościgać w jakiś maratonach. Moge na to przeznaczyć jakieś 600 700zł Choć taniej też może być A w tej chwili mam gianta rock se z takim osprzetem jaki miał przy zakupie: Hamulce aluminiowe typu V Klamko Manetki Shimano ST-EF29 Przerzutka tylna Shimano Tourney Wolnobieg 14-34T, 7 sp Środek suportu typu cartridge Mechanizm korbowy aluminiowy, srebrny 48/38/28T Łańcuch KMC Piasty 36H z szybkozamykaczem chyba nic nie pominąłem dziękuje i pozdrawiam Bartosz
wookie Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Masz wolnobieg z tylu wiec kaseta + piasta tyl na pewno. Kaseta Sram 5.0 + lancuch np pc 38 - ok 80-90 zl zestaw Przerzutka przod Alivio - ok 25-30 zl Tylnia Alivio/Deore - ok 60-70 zl ( moze jak zostanie cos wyzej LX/XT ) Korba - ja bym postawil na Deore octalink ok 170 zl + suport Deore ok 50-60 zl , dobra korba cena rozsadna , mozna kupic tez nieco starszy model za ok 140-150 zl inna budowa ramion nieco , albo doinwestowac w LX ok 200-220 zl i zyskac 2 blaty alu a nie stal Piasta moze Novatec ok 110-130 zl , dosc solidne i sprawdzoen piasty badz XT za ok 130-140 zl bdb piasta pomimo ze kulki. Manetki Alivio ok 80-90 zl. to moje typy na dosc solidny i sprawdzony naped
kiroszima Napisano 19 Września 2006 Autor Napisano 19 Września 2006 Dzięki wielkie. Jeśli ktoś jescze by coś zmienił w tym lub dodał od siebie to jestem otwarty na propozycje.
Mody Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 W tym co podal wookie zmienilbym lancuch na lepszy i kasete na Alivio ,ale ten Sram tez moze byc (alivio ponoc trwalsza)
kiroszima Napisano 20 Września 2006 Autor Napisano 20 Września 2006 a jaki łańcuch?? i kaseta tego typu http://www.allegro.pl/item127601319_nowa_k...6_srebrna_.html ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.