Skocz do zawartości

[Giant TCR] Identyfikacja rocznika

JobForACowboy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Może ktoś mi pomóc w identyfikacji rocznika poniższego modelu? Przeleciałem wszystkie TCR'y na https://www.giant-bicycles.com/pl/search?keyword=tcr

Żaden model nie odpowiada malowaniem przedmiotowemu ze zdjęcia. Co to może oznaczać? Nie mam pomysłu jak zidentyfikować ten model. Z katalogu Gianta widać, że to jakby rocznik 2013, ale znów ma niebieskie wstawki. Nie patrzcie na osprzęt, bo jak porównywałem, to praktycznie nic prócz tylnej przerzutki, przedniej i klamek się nie zgadza. Widać, poprzednik przekładki robił, bo np. hamulce sa Campagnolo i Ksyriumy Elite. 

Dzięki za ewentualną pomoc. 

20161021_171431_zpstjrnkcmd.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

No też mi na pierwszy rzut oka wygląda na 2013.

Dwa sposoby chyba żeby sprawdzić. Poproś o numer ramy albo napisz email do dealer giant.

Pozdrawiam

Napisano

Cześć Panowie,

Post napisałem czas jakiś temu. W między czasie zadzwoniłem do Giant Polska i poprosiłem o Tips&Tricks jak odnaleźć model i jego rocznik. 

Miła Pani mi powiedziała, że mam szukać w tym kraju skąd pochodzi ponieważ każdy kraj mógł mieć swoje, indywidualne malowanie. Tak też zrobiłem... Przedmiotowy model pochodzi z Włoch. Zacząłem przeglądać wszystkie TCR'y z Italii i co? I mimo, że jest ich 5 razy więcej jak w PL, to tam też go nie ma, ale fakt... Kształt ramy przypomina te z 2013. 

Pytanie... Palnięty, klejony i pomalowany? :) Nie mam pojęcia... 

Dzięki za pomoc Pany!

Cowboy

Napisano

W roczniku z którego pochodzi ta rama nie było jeszcze rejestracji.

Podaj mi PW numer ramy to postaram się w inny sposób to sprawdzić.

A co do określenia rocznika to nie chodzi o kształt samej ramy tylko sposób malowania np w rejonie główki. Charakterystyczny dla rocznika jest ten biały pas idący od TCR do Giant.

Model 2010 i 2011 tego pasa nie miały, model 2012 pas bardzo szeroki, 2013 czyli Twój pas szeroki ale inaczej malowany niż 2012, 2014 i 2015 całkowicie inne pasy.

Kolory dla innych krajów się różnią ale akurat TCR miał zachowany wzór na przestrzeni kilku lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...