baartii Napisano 10 Października 2016 Napisano 10 Października 2016 Witam. Zauważyłem, że mam luźny hak przerzutki tylnej. Niestety nie da się go dokręcić. Czy jest do tego jakiś specjalny klucz? Wiem że z przodu imbus ale śruba obraca się z nakrętką.
Gość Napisano 10 Października 2016 Napisano 10 Października 2016 Rozkręć, wyczyść wszystko, daj nowy smar na gwint i powinno się dokręcić. Jak nie to może przytrzymać śrubokrętem.
BikerLight Napisano 10 Października 2016 Napisano 10 Października 2016 Czy jest do tego jakiś specjalny klucz Taki sam jak do kominów zębatek korby: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=d&string=klucz+do+z%C4%99batek+korby&sourceid=Mozilla-search&bmatch=base-relevance-w2-uni-1-5-0812
Mod Team safian Napisano 10 Października 2016 Mod Team Napisano 10 Października 2016 Ehh, śrubokrętem sobie zablokuj z drugiej strony, to dość oczywiste
baartii Napisano 10 Października 2016 Autor Napisano 10 Października 2016 Blokuje. Do pewnego momentu idzie a potem działa już za duża siła i się ześlizguje. A czy może być to z powodu zbyt dużej nakrętki do śruby? Bo wkręciłem samą nakrętke do śruby i jak jest max wkręcona to wygląda tak samo jak z hakiem i ramą. Bardziej się wkręcić już nie da
fala77 Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 Jeśli to "orygialny" hak to dziwne że kiedyś było dokręcone a teraz się nie da więc Twoja teoria z za dużą nakrętką lekko naciągana.Odkręć hak jak pisał @skom25 wyczyś,nasmaruj i skręć ponownie.Może jak było lekko luźne to błota naszło i sobie teraz możesz kręcić.Może też gwint się obrobił jak się z tym syfem siłowałeś.Bez rozkręcenia,wyczyszczenia i obejżenia to sobie możemy gdybać co się tam dzieje.
Gość Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 Może też tak być że gwint się lekko blokuje, więc siła blokująca jest większa niż siła tarcia nakrętki o ramę: czyli całość się kręci a nie dokręca Ja miałem taką sytuację przy blatach korby, tyle że tam mogłem podmieniać śruby między kominami i się udało. Ewentualnie tak długo było to luźne że się wyrobiło miejsce pod komin i teraz śruba nie dociąga całości bo jest luz, ale nie sądzę żeby tak było
baartii Napisano 11 Października 2016 Autor Napisano 11 Października 2016 Rwer ma nie całe 2 mieaiace. Przejechane około 1200km. Jedynie przy składaniu mogli coś zrobić źle
KubaMTB Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 Spróbuj dopasować jeden imbus z jednej strony a z drugiej strony inny Wysłane z mojego Xperia Z1 Compact przy użyciu Tapatalka
fala77 Napisano 11 Października 2016 Napisano 11 Października 2016 Zdjęcie to zdjęcie może coś tam przekłamywać ale na moje oko to jednak coś sie tam obrobiło."Druciarsko" możesz też spróbować zrobić cienką podkładkę z dętki lub innego,cienkiego podatnego materiału i podłożyć pod nakrętkę do haka.Zobaczysz czy się to mocniej zaciśnie.
baartii Napisano 11 Października 2016 Autor Napisano 11 Października 2016 Rano ide z tym do serwisu. Mam jeszcze jedno pytanie. Nie jest czasem tak ze tamta sruba nie trzyma na mocny ścisk. Bo jak założyłem koło to śruba która zaciska chwyciła też hak.
Gość Napisano 12 Października 2016 Napisano 12 Października 2016 Nie, sam hak powinien sie trzymac mocno, nie daj sobie wcisnac kitu w sklepie gdyby Ci sugerowali cos takiego. No i miejsce pod komin wyglada na mocno wyjechane tak jak ktos pisal BTW: Jak to mozliwe ze przez 1200 km tak zniszczyles rame? Wyglada jakby na najmniejszej koronce lancuch szorowal po ramie... Miejsce pod zacisk kola tez zmeczone okropnie, moja 3 letnia rama wyglada duzo lepiej mimo ze zdejmowalem kola milion razy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.