Skocz do zawartości

[4000] Używany MTB

PanKleks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, ja również nie jestem ekspertem, ale osobiście takiego roweru bym nie kupił. W wątkach o karbonie często można przeczytać, że takie ramy trzeba dobrze obejrzeć po każdej wywrotce czy uderzeniu o kamienie, a nie chce mi się wierzyć, że ktoś kupił wylajtowany rower za 20k, żeby nim jeździć po bułki (chociaż wszystko jest możliwe).

Rowery, które wkleiłeś mają ogólnie dobry osprzęt, ale raczej ważniejszy jest ich stan, a tego nikt po tych zdjęciach do końca nie oceni. Rozmiar 17" rzeczywiście powinien być ok.

Napisano

Wiem, że może być różnie ale Nowego 26 już nie kupię. 29er nie chcę a 27.5 za 4 tysiące kupię ważącego około 12,5kg. Moim zdaniem nawet jeśli koło 29 i 27.5 są lepsze od 26 to karbonowy rower 26 o wadze 9kg będzie lepszy niż 27.5 o wadze 12,5kg lub 29er o wadze 13kg mimo "gorszego" koła. 

Jestem zdecydowany raczej na tego ktm ewentualnie na Flash'a.

Możecie ocenić geometrię tej ramy? Czy taka geometria jest "sportowa"? (rozmiar 17")

KTM-Myroon-Prime-2012-vaz-geometria-kep.

Napisano

Możecie ocenić geometrię tej ramy? Czy taka geometria jest "sportowa"? (rozmiar 17")

Tak, ramy nawet mogły by byc odrobinę (5-10 mm) krótsze, bo używamy tu mostów o długości około 10 cm. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...