Skocz do zawartości

[Buty SPD]Uniwersalne do Mtb i szosy?

GoldenRC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy są takie buty SPD które są uniwersalne (mają możliwość wpinania do pedałów szosowych i mtb)? Trener mówil mi ze on ma takie bodajże z shimano ale nie znalazłem niczego takiego na internecie

Napisano

I tak, i nie. Tanie buty szosowe pozwalają na przykręcenie zarówno bloków mtb jak i szosowych. Ale w jednym momencie możesz mieć tylko jedne bloki, a poza tym w takich butach w terenie nie pochodzisz. Jeśli nie masz pieniędzy na dwa komplety butów, kup buty MTB i takie pedały do szosy.

Napisano

A są jakieś lepsze pedały mtb ala szosowe do szosy? I buty wyglądające jak szoswe ( ja będę miał te mtb i używał uniwersalnie ale wujek chce na szose typowo (mamy jedną szose ale on jej nie używa i nw po co mu te buty ale się uparł

Napisano

Są PD-A520 czy PD-A600, ale dopłata rzędu 70zl do pierwszego czy 170zl do drugiego modelu względem PD-M520 wydaje się nie mieć sensu.

Buty MTB zawsze będą wyglądać jak buty MTB. Protektor musi być. Jeśli macie w planach jeździć na tym samym rowerze i pójść na kompromis z pedalami, niech kupi sobie tańsze buty szosowe z możliwością montażu blokow mtb.

Napisano

Dobra dzięki. W takim razie biorę te jedne

SHIMANO SPD A520 i drugie zwykle mtb do mojego mtb

Tak wogole to mają one jakieś większe podparcie dla nogi względem zwykłych spd?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...