Skocz do zawartości

[Przerzutka tylna] Shimano tourney tz50 problem z regulacją

typnadtypami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam problem z doregulowaniem przerzutki Shimano tourney tz50, mianowicie przerzutka w zależności od tego jak pokręcę śrubą baryłkową wrzuca normalnie w zakresie 1-6 i nigdzie nie ociera, ale nie chce zrzucać z 1 na 2 i 2 na 3, dalej do 6 zrzuca, chociaż ze sporym oporem, albo gdy trochę poluzuję linkę śrubą baryłkową zrzuca w miarę normalnie ale nie chce wrzucać. Nie jest to pierwsza przerzutka, którą ustawiam i nigdy nie miałem takich problemów, ale tutaj jestem po prostu w kropce. Kółka przerzutki odpowiednio oddalone od wolnobiegu, poprawnie ustawione wychylenia śrubkami H i L. Dodam tylko, że nie ma opcji, żeby ustawić śrubą baryłkową gdzieś pomiędzy pierwszym a drugim opisanym przypadkiem. Jest tak jak powiedziałem, albo tylko wrzuca, albo tylko zrzuca. Co może być powodem zaistniałej sytuacji? Za słaba sprężyna?

Napisano

Sprawdź i ewentualnie wymień linki + pancerze  , przerzutka nie ma luzów ? rower stary , nowy ?  Od biedy tz50 są tanie jak  " barszcz "  :thumbsup:

Napisano

Tak jak wspomniałem przełożyłem przerzutkę z pozostałości po drugim rowerze, wymieniłem w niej kółka na nowe bo były zjechane i chodzi pięknie. Wrzuca i zrzuca i nigdzie nie ociera. A z tym "badziewiem" nie wiem co dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...