Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma Rox 5.0

MarcinMK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Posiadam w/w licznik od 3 lat, 

Niestety, ostatnio padł:/ Wygląda na to że nie odbiera sygnałów od czujników (kadencji, prędkości, pasa piersiowego).

Czy ktoś wie gdzie można wysłać go na naprawę? Kupno nowego za 380zł teraz po prostu odpada:/

Będę wdzięczny za pomoc,

Napisano

Baterie sprawne ?

"Resetowałeś"  licznik i czujniki przez wyjęcie i ponowne włożenie baterii ?

Licznik sam z siebie jest nienaprawialny ze względu na jednorazową hermetyczna obudowę.

Pozdrawiam

Napisano

Wszystkie baterie wymienione,

Zanim przestał działać dawał jeszcze komunikat: Low Speed TX

Obudowa nie jest aż tak bardzo szczelna gdyż podnoszę przód licznika, i mam dostęp do wszystkiego w ten sposób.

Napisano

Obudowa nie jest aż tak bardzo szczelna gdyż podnoszę przód licznika, i mam dostęp do wszystkiego w ten sposób.

Jak obudowa nie jest szczelna to masz problem ... i prawdopodobna przyczynę uszkodzenia - zawilgocenie. Chyba że nigdy nie używałeś go na deszczu.

Obudowa musi być hermetyczna w takim zastosowaniu, mój ROX przetrwał kilkukrotne pranie w pralce automatycznej.

Licznik normalnie reaguje na włożenie w podstawkę?

Jak wymieniłeś wszystkie baterie to właściwie możliwości ingerencji się skończyły.

Pozdrawiam

Napisano

Licznik normalnie reaguje na włożenie w podstawkę? - tak,miga i czeka na sygnał z czujników, kiedy go nie ma, pojawia się info: Transport

Jak wymieniłeś wszystkie baterie to właściwie możliwości ingerencji się skończyły - i tego się obawiam, z drugiej strony, może jest gdzieś jakiś majsterkowicz..na to tylko liczę

Napisano

Powiem to tak ... 

Pisząc :

Licznik sam z siebie jest nienaprawialny

Piszę to jako praktyk elektronik :)

Rozbierałem już kilka uszkodzonych liczników nie tylko Sigme ...

Jak mnie pamięć nie myli wszystkie z nich miały chip bezpośrednio na PCB zalany żywicą.

Jeden jedyny licznik jaki postawiłem na nogi to Sigma BC706 w której był uszkodzony kwarc ... ale w twojego przypadku to nie dotyczy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...