MarcinMK Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Witam, Posiadam w/w licznik od 3 lat, Niestety, ostatnio padł:/ Wygląda na to że nie odbiera sygnałów od czujników (kadencji, prędkości, pasa piersiowego). Czy ktoś wie gdzie można wysłać go na naprawę? Kupno nowego za 380zł teraz po prostu odpada:/ Będę wdzięczny za pomoc,
rzezniol Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Baterie sprawne ? "Resetowałeś" licznik i czujniki przez wyjęcie i ponowne włożenie baterii ? Licznik sam z siebie jest nienaprawialny ze względu na jednorazową hermetyczna obudowę. Pozdrawiam
MarcinMK Napisano 20 Września 2016 Autor Napisano 20 Września 2016 Wszystkie baterie wymienione, Zanim przestał działać dawał jeszcze komunikat: Low Speed TX Obudowa nie jest aż tak bardzo szczelna gdyż podnoszę przód licznika, i mam dostęp do wszystkiego w ten sposób.
rzezniol Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Obudowa nie jest aż tak bardzo szczelna gdyż podnoszę przód licznika, i mam dostęp do wszystkiego w ten sposób. Jak obudowa nie jest szczelna to masz problem ... i prawdopodobna przyczynę uszkodzenia - zawilgocenie. Chyba że nigdy nie używałeś go na deszczu. Obudowa musi być hermetyczna w takim zastosowaniu, mój ROX przetrwał kilkukrotne pranie w pralce automatycznej. Licznik normalnie reaguje na włożenie w podstawkę? Jak wymieniłeś wszystkie baterie to właściwie możliwości ingerencji się skończyły. Pozdrawiam
MarcinMK Napisano 20 Września 2016 Autor Napisano 20 Września 2016 Licznik normalnie reaguje na włożenie w podstawkę? - tak,miga i czeka na sygnał z czujników, kiedy go nie ma, pojawia się info: Transport Jak wymieniłeś wszystkie baterie to właściwie możliwości ingerencji się skończyły - i tego się obawiam, z drugiej strony, może jest gdzieś jakiś majsterkowicz..na to tylko liczę
rzezniol Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Powiem to tak ... Pisząc : Licznik sam z siebie jest nienaprawialny Piszę to jako praktyk elektronik Rozbierałem już kilka uszkodzonych liczników nie tylko Sigme ... Jak mnie pamięć nie myli wszystkie z nich miały chip bezpośrednio na PCB zalany żywicą. Jeden jedyny licznik jaki postawiłem na nogi to Sigma BC706 w której był uszkodzony kwarc ... ale w twojego przypadku to nie dotyczy. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.