MixyGaming Napisano 13 Września 2016 Napisano 13 Września 2016 Hej... Mam problem od jakiegoś miesiąca z prześlizgującym się łańcuchem, bądź spadaniu na 1 blat. Gdy mam obojętnie, który bieg z tyłu i 2 blat z przodu to gdy depnę na pedał łancuch spada na 1 blat albo się przeslizguje. Próbując robić to na 1 blacie nie ma szans więc tym sposobem chyba zdiagnozowalem przyczynę. Tarcza o którą chodzi to Truvativ 38T 10rz. BDC 104mm. Korba to Sram S1000. Teraz kwestia pytań: 1.Czy po około 3tyś km (nie mam potwierdzonych informacji że jest to 3000km, jest to wartość przybliżona) możliwe by taki napęd się już zjechał? Dodam ze jeżdżę głownie na 2 blacie, 1 z przodu wrzucam naprawdę rzadko. 2.Czy wymieniając tarcze z przodu nie popsuje się ona od razu? Brat kiedyś mówił że najlepiej wymieniać od razu wszystko, łańcuch, kasetę, tarcze ponieważ gdy wymienię teraz tarczę to bardzo szybko zużyje się ona do tego poziomu co kaseta i łancuch. 3.Czy kupić tą samą tarczę? Czy może da się tam wsadzić inną? 4.Moze lepiej kupić tarczę 44z? Reszta specyfikacji roweru na profilu Później dodam zdjęcia tarczy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.