Skocz do zawartości

[około 2500] szosowy dla początkującego

Rado6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym kupić swój pierwszy właściwie rower, początkowo zastanawiałem się nad crossem, ale jednak zdecydowałem się na szosówkę z uwagi na charakter tras które powinienem pokonywać. A więc tak, przede wszystkim wcześniej nie miałem większej przygody z rowerami, sporadycznie jeździłem i mam nadzieję że złapię bakcyla. Tak więc na samym początku pytanie, używany czy nowy? Szczerze pasowałaby mi opcja kupna ratalnego, więc wtedy nowy. Powiedzmy że w przypadku nowego roweru budżet mógłby zostać przekroczony do około 2700, natomiast w przypadku używki myślę o 1500-2000 zł. Przeglądając allegro z woj. dolnośląskiego natrafiłem na taki oto egzemplarz

http://allegro.pl/grandis-shimano-tiagra-w-carbon-ladny-i6480039660.html

co o nim sądzicie? marka włoska choć ciężko jakieś info wyczytać, osprzęt tiagra.

Kolejna sprawa rozmiar ramy, w przypadku powyższego egzemplarza wynosi ona 59 cm. Mój wzrost to około 191cm i waga niecałe 80 kg. Dzięki za każdy rodzaj pomocy i zapraszam do dyskusji ;]

Edit. W mojej miejscowości są sklepy stacjonarne gianta, meridy i kellysa.

Napisano

Szkoda czasu na zastanawianie, kupuj jak Ci się podoba i przyj przed siebie, używkę zawsze możesz sprzedać w podobnej cenie, rozmiar prawdopodobnie pod Twoją pupę mam dokładnie 191 a od zada do ziemi 92 więc wychodzi 59/61 cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...