kubis987 Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Witam, szukam od jakiegoś czasu tego typu roweru. Przeszukuję tematy na forum i nic, ciągle jakieś negatywne opinie itd. Wiele jest takich, które mają większość dobrych opinii a potem ktoś podaje, że hamulce takie i takie są awaryjne. Także postanowiłem napisać taki temat. Dodam, że jestem dość początkujący i chciałbym przez jakiś rok spróbować sił na rowerze w takiej cenie, potem się zobaczy. Lubię 3-4 razy w tygodniu tak przez godzinkę pocisnąć na maksa, żeby się porządnie zmęczyć. U mnie w okolicy jest tylko jedna ścieżka rowerowa i cała masa dróg gruntowych, często z dziurami. Wzrost: 178cm Waga: 70kg Nogi: 85-86cm Z góry dzięki za pomoc!
Marcin9 Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Szukaj na allegro Kands/Lazaro/Spartacus. Za tą cenne dostaniesz rower na osprzęcie Alivio i najlepiej by było gdyby miał v-brek Zastanów się też czy naprawdę potrzebujesz pseudo mtb może lepszym wyborem będzie cross. Przejrzyj ten dział są już setki identycznych tematów...http://www.forumrowerowe.org/forum/118-zakup-roweru-z-przedzialu-cenowego/
Gość Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Dlaczego V-Brake? Przecież to przeżytek jest, za jakiś czas kolega nie kupi nawet widelca z Piwotami
kubis987 Napisano 8 Września 2016 Autor Napisano 8 Września 2016 Dzięki za brak pomocy, jak napisałem szukam i przeleciałem kilkanaście stron w tym dziale, pozdrawiam. Widziałem dziesiątki rowerów, które chciałbym kupić ale zawsze jest jakaś zła opinia, która mi przeszkadza. Zmieniam do 1600zł, mam na myśli rower w stylu jak ten, np. <<LINK>>. EDIT: Tak jak pisałem ktoś coś pisze i za chwilę jakaś inna opinia wyklucza coś.. jak tu wybrać durny rower, auto znalazłem i kupiłem o wiele szybciej. Jakie koła / rama do moich wymiarów mniej więcej?
Gość Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Sam sobie odpowiedziałeś, rowerów jest tak dużo że podanie konkretnego graniczy z cudem. Jeden ma lepszy napęd, drugi lepszy amor a trzeci ma tarcze. A że ma złe opinie? Dotyczy to każdej kwoty jeżeli chodzi o rowery. Będzie rower na topowej grupie Shimano to zawsze ktoś powie że SRAM lepszy itd. Wrzuć kilka rowerów które wpadły Ci w oko, wypiszemy plusy i minusy każdego.
Sobek82 Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 http://allegro.pl/rower-romet-mistral-cross-wyprzedaz-48-5-cm-i6467370441.html
kubis987 Napisano 8 Września 2016 Autor Napisano 8 Września 2016 Ten nie ma nawet amortyzacji :/ Myślę o kilku i chętnie bym wybrał ale nie jestem pewien jakie koła i rama do moich rozmiarów. Jak myślicie?
Gość Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Rama pewnie M, koła to już Twój wybór PS: W tej cenie nie kupisz roweru z amortyzatorem, z uginaczem owszem. A ten przełaj całkiem fajny.
Sobek82 Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Za amortyzację trzeba zapłacić od 700 zł do 4000 zł jeśli chodzi o amortyzator przedni.wrzuć linki tych Twoich typów
kubis987 Napisano 8 Września 2016 Autor Napisano 8 Września 2016 Miałem na myśli uginacz, to już nie wiem czy szukać górskiego czy na przełaj Do tej pory nie miałem z rowerem tego typu kontaktu ale jak czytam do jakiej jazdy się nadaje to tak jakby mój styl. Pytanie, czy takim przełajowym bez tego "uginacza" jedzie się równie komfortowo przez mniejsze dziury na drogach gruntowych, czy mniejsze krawężniki w mieście?
Sobek82 Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Na sztywnym widle da się mijać krawężniki, liczy się technika, uginacz też będzie dobry, uginacze są tyle warte lub mniej niż niektóre sztywne.Ten romet będzie dobry na pierwszą poważniejszą dziewczynę zwłaszcza że sezon się kończy.
kubis987 Napisano 8 Września 2016 Autor Napisano 8 Września 2016 Dobra dzięki, zastanowię się jeszcze trochę. Jak dla mnie to sezon się dopiero zaczyna
Marcin9 Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Dlaczego V-Brake? Przecież to przeżytek jest, za jakiś czas kolega nie kupi nawet widelca z Piwotami Może i przeżytek ale chociaż nie szczają płynę tak jak tanie hydrauliki...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.