Szymon_wwa Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Cześć wszystkim, Bardzo lubię jeździć na rowerze. Rocznie jest to myślę ok 3-4 tys km. mam 25 lat, i mierzę ok 184 cm. Ostatnio jeżdżę głownie trasami miejskimi -asfalt, utwardzone nawierzchnie, ścieżki polne, ścieżki leśne. Jednakże rzadko bo rzadko ale chciałbym tez móc przejechać przez cięższy teren. Z tego co poczytałem idealny w tej sytuacji byłby rower crossowy. Do tej pory jeździłem na moim wysłuzonym już 16 letnim rowerze górskim, z tego co jeszcze widać ma osprzęt shimano sis, przerzutki trzeba kilka razy kliknać aby zadziałały, amortyzator już nie działa prawie w ogóle. Mówię o tym dlatego, że prawdopodobnie po przesiadce na jakikolwiek rower odczuje różnicę. Chciałbym rower stosunkowo lekki, z działającym amortyzatorem i blokadą jego skoku, oraz poradą jakie siodełko dokupić aby było wygodne i tyłek nie bolał po 50km. budżet na rower to może być zarówno 1200zł jak i 2,5k - prosiłbym o uzasadnienie za co ewentualnie dopłacam. Nie np. ta przerzutka jest lepsza bo tak. Tylko nie wiem.. lżej się jedzie, wygodniejsza.. cokolwiek. w oko wpadł mi rower Cube nature 2016. bardzo mi się podoba wizualnie, i myslę ze jest całkiem ok jesli chodzi o moje potrzeby. co myslicie o tym wyborze? czytałem o Lazaro itp ale zwyczajnie mi się nie podobają. dzieki i pozdrawiam
areks90 Napisano 7 Września 2016 Napisano 7 Września 2016 jak najbardziej cube nature dobry wybór w tej cenie http://www.artex-rowery.pl/rower-crossowy-cube-nature-733000-p-878.html tu masz za 2300 tylko z 2015(chyba sie niczym nie różni) popatrz na unibike viper, giant roam 1 ja kupiłem pare dni temu leader fox sumava za 1600zł, przecena z 2500. Crossem nie pojedziesz w cięższy teren(zależy co masz na myśli mówiąc cięzki teren).
Szymon_wwa Napisano 7 Września 2016 Autor Napisano 7 Września 2016 cięższy teren to rozumiem przez to piach, błoto, podjazd pod górke po polnej drodze i szybki zjazd z niej. Nie mówie tu o trasach MTB skoczniach wielkich kamieniach itp. Unbike viper nie podoba mi sie, design jak z przed 10 lat. Zastanawiam sie czy 2,5k na cube to nie za duzo w stosunku do tego ze ma manetki i przod acery ale z drugije strony to juz chyba wystarczajace. wypowie sie ktos jeszcze moze?
yarad Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Popieram wybór Cube, bardzo ładne i lekkie rowery - przymierzałem się do Curve Pro (chyba ta sama rama co Nature). Z tymi brakami terenowymi to bym nie przesadzał, rower ma szerokie opony, po lesie będzie wygodnie śmigał. W ogóle odnoszę wrażenie, że współczesne crossy coraz więcej przejmują z górali...Pełna gama rowerów do przymierzenia w Ski Team (na próbach wydawało mi się, że ramy są dosyć krótkie, a sylwetka bez dodatkowych regulacji wyprostowana).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.