Skocz do zawartości

[do 2500] Cube nature 2016 cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Bardzo lubię jeździć na rowerze. Rocznie jest to myślę ok 3-4 tys km. mam 25 lat, i mierzę ok 184 cm. Ostatnio jeżdżę głownie trasami miejskimi -asfalt, utwardzone nawierzchnie, ścieżki polne, ścieżki leśne. Jednakże rzadko bo rzadko ale chciałbym tez móc przejechać przez cięższy teren. Z tego co poczytałem idealny w tej sytuacji byłby rower crossowy.

Do tej pory jeździłem na moim wysłuzonym już 16 letnim rowerze górskim, z tego co jeszcze widać ma osprzęt shimano sis, przerzutki trzeba kilka razy kliknać aby zadziałały, amortyzator już nie działa prawie w ogóle. Mówię o tym dlatego, że prawdopodobnie po przesiadce na jakikolwiek rower odczuje różnicę. 

Chciałbym rower stosunkowo lekki, z działającym amortyzatorem i blokadą jego skoku, oraz poradą jakie siodełko dokupić aby było wygodne i tyłek nie bolał po 50km. 

budżet na rower to może być zarówno 1200zł jak i 2,5k - prosiłbym o uzasadnienie za co ewentualnie dopłacam. Nie np. ta przerzutka jest lepsza bo tak. Tylko nie wiem.. lżej się jedzie, wygodniejsza.. cokolwiek.

w oko wpadł mi rower Cube nature 2016. bardzo mi się podoba wizualnie, i myslę ze jest całkiem ok jesli chodzi o moje potrzeby.

co myslicie o tym wyborze?

czytałem o Lazaro itp ale zwyczajnie mi się nie podobają.

dzieki i pozdrawiam

Napisano

cięższy teren to rozumiem przez to piach, błoto, podjazd pod górke po polnej drodze i szybki zjazd z niej. Nie mówie tu o trasach MTB skoczniach wielkich kamieniach itp.

Unbike viper nie podoba mi sie, design jak z przed 10 lat. Zastanawiam sie czy 2,5k na cube to nie za duzo w stosunku do tego ze ma manetki i przod acery ale z drugije strony to juz chyba wystarczajace. 

wypowie sie ktos jeszcze moze?

Napisano

Popieram wybór Cube, bardzo ładne i lekkie rowery - przymierzałem się do Curve Pro (chyba ta sama rama co Nature). Z tymi brakami terenowymi to bym nie przesadzał, rower ma szerokie opony, po lesie będzie wygodnie śmigał. W ogóle odnoszę wrażenie, że współczesne crossy coraz więcej przejmują z górali...
Pełna gama rowerów do przymierzenia w Ski Team (na próbach wydawało mi się, że ramy są dosyć krótkie, a sylwetka bez dodatkowych regulacji wyprostowana).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...