oconor Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 Witam, mam pytanie czy korba ALIVIO FC-M431 będzie kompatybilna z 8-rzędową kasetą ? Korba: FC-M431 Kaseta: CS-HG51 8 rzędów Łańcuch: HG40 Czy to się sprawdzi, bo nie wiem czy ryzykować kupno korby
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2016 Mod Team Napisano 5 Września 2016 Z kaseta jak najbardziej, z przerzutką może być średnio, jaką masz??
oconor Napisano 5 Września 2016 Autor Napisano 5 Września 2016 Altusa RD-M360 Tylko ta korba podobno jest pod kasety 9cio rzedowe i dlatego stad moje pytanie
krzyszy691 Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 sheldonbrown.com/bbsize.html Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
Mod Team Puklus Napisano 5 Września 2016 Mod Team Napisano 5 Września 2016 Tu nie o kasetę a o napęd chodzi. Napęd 9 rzędowy różnią się przednią przerzutką i korba, bo kasety są identyczne. Mają tylko jedną zębatkę więcej, a szerokość i ich stopniowanie są *takie same * - takie same ale nie zawsze bo kaset 11-36 w 8 rzędach nie ma. Korby są delikatnie inne więc może być problem z regulacją, może ale nie musi. Działać będzie na bank, jednak czasami może ocierać tam gdzie byś sobie tego nie życzył.
oconor Napisano 5 Września 2016 Autor Napisano 5 Września 2016 Okey to jak będzie działać to zakupię tą korbę A jeszcze pytanie jaki suport wybrać najlepszy do tego, żeby był wytrzymały i nie był podatny na pół agresywne depnięcie w pedał ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.