Gość Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 Hej, Wczoraj zaliczyłem całkiem sporą glebę, rower zrobił salto ale upadł na ziemie chyba stroną nienapędową, tak tytułem wstępu. Podczas jazdy już coś delikatnie mi nie pasowało, biegi wchodziły nieco inaczej niż zwykle. Po powrocie powiesiłem rower na stojaku i zauważyłem że przerzutka jest jakoś krzywo, o ile pamiętam była odgięta w stronę szprych. Z racji że byłem dość mocno potłuczony odłożyłem diagnozę na dzisiaj. Poszedłem do roweru pewny na 100% że zastanę krzywy hak ( 2 miesiące temu miałem dokładnie to samo). No i tu pojawia się problem, hak po położeniu na płaskim wydaje się równy, po naciśnięciu tu gdzie znajduje się komin z śrubą podnosi się, ale jest to dosłownie ułamek milimetra, dodatkowo wydaje mi się że po zaciśnięciu zaciskiem zostanie przygnieciony do ramy i chyba powinno być ok. Przerzutka też wydaje się prosta. Jednak po założeniu ewidentnie widać że całość leci w bok, do tego stopnia że łańcuch szoruje po krawędzi dolnego kółka a przerzutki praktycznie nie da ustawić się w osi z największą koronką. Teraz pytanie kluczowe, czy istnieje szansa że rama jest lekko krzywa? Zdarzają się takie sytuacje? Jutro kupię hak, będzie najwyżej na zapas. Jeżeli nadal będzie to samo wrzucę fotki bo nie mam pomysłu co się dzieje. Ewentualnie czy mógłby ktoś z Was wrzucić fotkę przerzutki od tyłu?
Tatanka Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 Na jednym ze zdjęć jest widok przerzutki od tyłu http://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/zlota_raczka/1957/regulacja_przerzutki_tylnej
Gość Napisano 5 Września 2016 Napisano 5 Września 2016 Ciężko wywnioskować, ale u mnie zdecydowanie przerzutka leci w bok. Wracając do głównego pytania, istnieje możliwość że rama jest wykrzywiona? Da się w jakiś sensowny sposób czy przerzutka jest prosta?
krzyszy691 Napisano 6 Września 2016 Napisano 6 Września 2016 Aby sprawdzić czy przerzutka jest prosta należy użyć pionu murarskiego lub odpowiednio dużego kątownika stolarskiego. W miejsce rolek wkręcić płaskownik wzorzec. Bazą pomiarową jest duża tarcza blatu, którą należy zweryfikować i ustabilizować.
Gość Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 A więc zdemontowałem wszystko i hak jest prosty. Cały czas mam problemy z wyregulowaniem przerzutki, niby wszystko działa ale jednak wyczuwalny jest brak precyzji. Dodatkowo nawet maksymalnie wykręcona śruba L nie powoduje ustawienia osi kółka z największą koronką. Wrzucam dwie fotki z dorysowanymi kreskami wyznaczonymi od kasety. Czy według Was ta przerzutka jest bardzo krzywa?
Tatanka Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 No troche ucieka. Spróbuj delikatnie naciągnąć wózek przerzutki
krzyszy691 Napisano 8 Września 2016 Napisano 8 Września 2016 Za pomocą suwmiarki, jeśli jest dostęp spróbój porównać odległość od środka osi do środka osi na lewym i prawym przegubie na zawiasach przerzutki - odległość wszędzie powinna być taka sama.
Gość Napisano 9 Września 2016 Napisano 9 Września 2016 Sprawdzi też "prostotę" haka nawet w ten najprostszy sposób opisany na forum w DIY ;-) Moj tez wydawał mi się prosty na oko, .... jednak nie był i ta niby nieduza zmiana w geometrii spowodowała sporte problemy w moim napedzie 10s. Przy glebie obstawialbym jednak ze to predzej sie hak skrzywi niz wozek.
Arni220 Napisano 9 Września 2016 Napisano 9 Września 2016 Dokładnie, tu jest opisana ta metoda, banalnie prosta i skuteczna: http://www.forumrowerowe.org/topic/171669-diy-przyrzad-do-prostowania-haka-przerzutki-za-3zl/
Gość Napisano 9 Września 2016 Napisano 9 Września 2016 Hak prosty, demontowałem go i kładłem na szklanej powierzchni, byłem z nim także w serwisie. Jestem troszkę w kropce, prawdopodobnie czeka mnie wymiana przerzutki w takim razie a kupować 9s chyba już nie ma sensu
piciu256 Napisano 9 Września 2016 Napisano 9 Września 2016 A czemu niby nie ma sensu kupować zmieniarki 9s? kup używkę xt za 50zł i ciesz się jazdą...
Gość Napisano 9 Września 2016 Napisano 9 Września 2016 Nie lubię używek i nigdy nie kupowałem. O ile przerzutka mi pasuje i mogę kupić taką samą o tyle znaleźć nową sensowną manetkę pod 9s jest ciężko. Miałem ochotę na stare XT ale ciężko ją dostać. Aktualnie mam Alivio M4000 ale zaczyna mnie denerwować że żeby zrzucić np 3 biegi trzeba naprawdę daleko pchnąć cyngiel manetki. Dlatego też rozważam zakup napędu 10s, no ale zobaczymy, do końca sezonu dużo nie zostało więc jakoś się przemęczę a potem będę myślał.
Arni220 Napisano 9 Września 2016 Napisano 9 Września 2016 Hak prosty, demontowałem go i kładłem na szklanej powierzchni, byłem z nim także w serwisie. Widziałeś kiedyś przyrząd do prostowania haka? Czy widziałeś na czym polega sposób jego prostowania? Zapewniam cię, nie robi się tego na stole czy szkle, a w rowerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.