Skocz do zawartości

[napęd] Kross Level A2 2009 wymiana napędu

piotreq13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Mój Kross Level A2 z 2009 (tak.. lubię go...) potrzebuje nowego napędu. Suport umarł, korba umarła, kaseta i łańcuch już pogrzebane...

Przerzutki są ok, reszta też... zastanawiałem się nad wymianą całego roweru, ale dam mu jeszcze szansę :)

Nie znam się na tym... Czy pomożecie dobrać mi nowy kompletny napęd klasy Alivio? Potrzeba mi kasety, łańcucha, korby i suportu... Dziękuję!

Napisano

Nie mam pojęcia :) to co montował Kross fabrycznie... rower stał długo nieużywany przez mocno zepsute kolano. W tym roku zrobił już 3000km, ale na tę chwilę nie ma co zbierać... Łańcuch na 100% to shimano HG20. Korba to pewnie M131 (o ile...), a kaseta... wiem, że ma 8 blatów :) Chciałbym dobrać coś lepszego niż standard.

Napisano

Największy blat ma 42 zęby... mniejszych nie znam, ale gdy dojadę to chętnie policzę. 3x8 może zostać, zaoszczędzę na manetkach (Alivio).

Z drugiej strony muszę wymienić też hamulce... jeżeli uda się dobrać 3x9 bez ingerencji w koła/piasty i wymagać to będzie wymiany manetek.. to wymienię na klamkomanetki.

Napisano

Co powiecie na taki zestaw:

- Korba FC-M590 44T + suport BB52 w zestawie

- Kaseta CS-HG51 8s

- Łańcuch Connex 808

Hamulce:

- Klamki Deore BL-T610

- V-brake BR-T610

- Linki Jagwire UCK410

Opony Continental Race King 26x2.2 drutowa (50% asfalt, 50% las, polne drogi, itd.)

• Mod Team
Napisano

Jest ok ale przednia przerzutka może mieć problemy z korba. Nie mówię że będzie miała ale może być trochę upierdliwa w regulacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...