Skocz do zawartości

[11 biegów] konfiguracja sprzętowa :-)

bike5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pytanie czy jeśli decydujemy się na 11 rzędową kasetę i korbę 2x11 to czy tylna przerzutka oraz tylna piasta muszą być przystosowane do 11 biegów ?? pytam bo wymieniam cały napęd na 11 i zastanawiam się czy piastę która kupowalem 4 lata temu tez muszę wymienić ? piasta to novatec D712SB

Napisano

mam 10 zębatek z tyłu aktualnie  , caly na XT ...hmmm to jesli by pasował nie musiałbym wymieniac piasty :-) A wiesz jak sprawa ma sie z tylna przerzutką ?

Napisano

oj to musiałbym sprawdzić , w każdym razie tez kupowana 4 lata temu 2012) , ale raczej ten dłuższy wózek ;-)

Ze zmieniarką tylną jest tak, że tylko modele na sprzęgle są w ogóle w stanie ogarnąć kasetę 11rz. 

Nie wiem o jakie sprzegło chodzi ale na pewno mam jakąs blokade przed obijaniem o rame ..wtedy to byla nowosc, 

Napisano

Do napędów 11rz Shimano ma dedykowane zmieniarki i jest tego konkretny powód. Jednym 10-wa działa na kasecie 11rz powiedzmy poprawnie a drugim kultura pracy napędu daje dużo do życzenia. 

Napisano

dziękuje beskid , za info ..ta czulem ze jednak bedzie trzeba wymienic na nową :-) a w sprawie piast potwierdzasz co napisał Tatanka ?? ze przystosowane bebenki do 10 zebatek beda pasowały do 11 ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...