Skocz do zawartości

[Naped]bateria do gazella orange Innerdy-errorna displayu

mpyro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zona posiada rower Gazella orange innergy

vaZ6W4k.png

Do niego miala baterie : 

https://www.fietsaccuwinkel.nl/product/gazelle-accu-innergy-brons-7ah/

a z kolei zakupilem rower Gazelle pure inergy 

nCkqStC.png

z bateriami dwoma.Konkretnie mialem tez ta sama co zona i dodatkowo chyba silver: 

http://hollandbikeshop.com/fiets-kopen/gazelle-fietsen/gazelle-accu/gazelle-accu-innergy-li-ion-zilver-36v-x-9a-324wh/

Niestety moj rower zostal skradziony wraz bateria brązowa. 
Pozostala mi wiec srebrna bateria i chciałem ja włozyc do roweru zzony ale niestety nie mogłem bo na wyswietlaczu wyskakiwal Error.Myslałem ze te baterie sa uniwersalne do rowerów gazelle.Czy jest szansa zeby działala w rowerze zony.

• Mod Team
Napisano

Bateria ma wewnątrz elektronika od ładowania a także komunikacją ze sterownikiem, widocznie oprogramowanie nie uwzględnia tego modelu niestety. Spróbuj może zrobić update. baterie sa na to samo napięcie ? Szukałeś co oznacza owy błąd ?

Napisano

Baterie maja takie samo napiecie.We wszystkich sklepach sprzedaja te same baterie jako do gazelli.Jak dla mnie sa to uniwerslane baterie.

W obecnej chcwili jakbym chcail kupic nowa baterie to bym zakupil taka sama ,wiec nie wiem jaki jest z nią problem.

Nie znam sie na tym całkowiecie,wiec jak zrobic update baterii do gazelli.

tMJox1r.jpg

Baterie sa takie same.Roznia sie tylko pojemnoscia.Jedna jest 9Ah a druga 7Ah.Wszystkie inne parametry sa identyczne.Dodam ze jak jeszcze miałem swój rower to próbowalem włozeyc baterie z roweru zony do swojego i tez nie działała..

• Mod Team
Napisano

Nie update baterii bo tam nie ma co odświeżać, ale komputera - kontrolera o ile ma taką opcję, jak nie udaj się do punktu który takie rowery sprzedaje.

I przed wszystkim poszukaj kodu błędu jaki się wyświetlił.

• Mod Team
Napisano

No komputer powinien mieć gniazdo usb a producent tego systemu powinien udostępniać program do tego. Najlepiej oddaj komuś kto ogarnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...