mpyro Napisano 20 Sierpnia 2016 Napisano 20 Sierpnia 2016 Zona posiada rower Gazella orange innergy . Do niego miala baterie : https://www.fietsaccuwinkel.nl/product/gazelle-accu-innergy-brons-7ah/ a z kolei zakupilem rower Gazelle pure inergy z bateriami dwoma.Konkretnie mialem tez ta sama co zona i dodatkowo chyba silver: http://hollandbikeshop.com/fiets-kopen/gazelle-fietsen/gazelle-accu/gazelle-accu-innergy-li-ion-zilver-36v-x-9a-324wh/ Niestety moj rower zostal skradziony wraz bateria brązowa. Pozostala mi wiec srebrna bateria i chciałem ja włozyc do roweru zzony ale niestety nie mogłem bo na wyswietlaczu wyskakiwal Error.Myslałem ze te baterie sa uniwersalne do rowerów gazelle.Czy jest szansa zeby działala w rowerze zony.
Mod Team Puklus Napisano 20 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2016 Bateria ma wewnątrz elektronika od ładowania a także komunikacją ze sterownikiem, widocznie oprogramowanie nie uwzględnia tego modelu niestety. Spróbuj może zrobić update. baterie sa na to samo napięcie ? Szukałeś co oznacza owy błąd ?
mpyro Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Napisano 20 Sierpnia 2016 Baterie maja takie samo napiecie.We wszystkich sklepach sprzedaja te same baterie jako do gazelli.Jak dla mnie sa to uniwerslane baterie. W obecnej chcwili jakbym chcail kupic nowa baterie to bym zakupil taka sama ,wiec nie wiem jaki jest z nią problem. Nie znam sie na tym całkowiecie,wiec jak zrobic update baterii do gazelli. Baterie sa takie same.Roznia sie tylko pojemnoscia.Jedna jest 9Ah a druga 7Ah.Wszystkie inne parametry sa identyczne.Dodam ze jak jeszcze miałem swój rower to próbowalem włozeyc baterie z roweru zony do swojego i tez nie działała..
Mod Team Puklus Napisano 20 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2016 Nie update baterii bo tam nie ma co odświeżać, ale komputera - kontrolera o ile ma taką opcję, jak nie udaj się do punktu który takie rowery sprzedaje. I przed wszystkim poszukaj kodu błędu jaki się wyświetlił.
mpyro Napisano 20 Sierpnia 2016 Autor Napisano 20 Sierpnia 2016 A jak mam to sprawdzic czy ma mozliwosc updatu? Nie znam sie na tym.
Mod Team Puklus Napisano 20 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2016 No komputer powinien mieć gniazdo usb a producent tego systemu powinien udostępniać program do tego. Najlepiej oddaj komuś kto ogarnia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.