Skocz do zawartości

[max 550zł] Szukam roweru górskiego

Izuro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dotychczas wydawało mi się, że to spore pieniądze jak na rower, ale patrząc po innych założonych tu tematach, to... no cóż, trochę biednie. Rower ma służyć do jazdy po mieście i sporadycznie po jakichś wertepach i innych pagórkach, oczywiście ma być to używka.
Znalazłem w swojej okolicy coś takiego http://olx.pl/oferta/rower-gorski-mckenzie-26-CID767-IDgU1jl.html#3196db0ae1  i design zrobił na mnie ogromne wrażenie, ale z w powodu mojej zerowej wiedzy o sprzęcie, wolę zapytać tutaj.

Napisano

Mógłbyś rozwinąć? Jakieś za i przeciw i dlaczego ze sztywnym widelcem, bo jak mówię zupełnie się nie znam, ostatni rower jaki miałem to złom wyprodukowany 15 lat temu o najzwyklejszej konstrukcji, a przeżył tak ekstremalne rzeczy jak jazdy po schodach, bunny hopy, zjazdy z górek, służył dobrze, dopóki nie odpadła kierownica. :sweat:

Napisano

Rower ma służyć do jazdy po mieście i sporadycznie po jakichś wertepach i innych pagórkach, oczywiście ma być to używka.
I do tego potrzebujesz pseudo mtb?  :wallbash:

Znalazłem w swojej okolicy coś takiego Rower gorski MCKENZIE 26" Gorzów Wielkopolski • OLX.pl  i design zrobił na mnie ogromne wrażenie, ale z w powodu mojej zerowej wiedzy o sprzęcie, wolę zapytać tutaj.
 Szrot...

Jakieś za i przeciw i dlaczego ze sztywnym widelcem
W tym budżecie najlepszym rozwiązaniem jest rower na sztywnej ramie i z sztywnym widelce bo te "amortyzatory" i taki nie działają...

Dobry amortyzator kosztuje 1000zł damper  600zł a gdzie reszta?

Napisano

Tani amortyzator nie spełnia swojego zadania jakim jest amortyzacja.Lepszy efekt dadzą szerokie opony i odpowiednie cisnienie.Do tego jakieś grube chwyty.Starym tyle jeżdziłeś bo to była jak pisałeś prosta konstrukcja.Podejrzewam że lepszej jakości niż obecne makrokesze(takie jak z linku)

Napisano

Uważacie, że to dobry wybór?
Zależy jaki stan techniczny. 

16.5kg w MTB??? Z czego on jest zrobiony, z cegieł?

Realna może być wyższa. Nie ma sie co przejmować, jak nie jest zużyty to za 400 zł jest ok.

Napisano

Stan dobry/bdb, na razie po powrocie nim do domu jestem zadowolony, no i jest to mój pierwszy rower dobrej marki. Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia. :D

Napisano

A tam isz, jeśli pojeżdżę na nim przynajmniej trzy lata i będzie mi to sprawiało przyjemność, to nie uważam, że to szrot.
Poza tym, za pierwszy rower też płaciłeś kilka tysięcy?

Napisano

A tam ######isz, jeśli pojeżdżę na nim przynajmniej trzy lata i będzie mi to sprawiało przyjemność, to nie uważam, że to szrot.

Pod warunkiem że tyle wytrzyma...

Tez na początku miałem podobny szrot wytrzymałem z nim 3 miesiące...

Poza tym, za pierwszy rower też płaciłeś kilka tysięcy?

Za pierwszy może nie ale za drugi już tak...

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...