Prox Napisano 18 Sierpnia 2016 Napisano 18 Sierpnia 2016 Cześć, Mam Altusa. Altus jak to Altus, działa i tyle. Problem w tym, że nie mogę zacisnąć linki śrubą. To znaczy zacisnąłem "na słowo", co ciekawe linka nie ucieka, alt kto wie. Jadę w sobotę w trasę i mogą być jaja. Nie mogę też śruby wykręcić tak wysoko, aby wcisnąć linkę w wyżłobienie. Więc jakoś dziwnie zacisnąłem. Czy macie pomysł/sposób, aby ta śruba mocniej się zacisnęła? Pewnie zjechany jest gwint, ale jakaś podkładka z papieru? Kartonik? Ktoś próbował?
Ychu Napisano 18 Sierpnia 2016 Napisano 18 Sierpnia 2016 Można tam wsadzić jakiś kawałek plastiku , patyczka etc. Czasem z tego korzystałem , ale przy meblach a nie przy przerzutkach
Prox Napisano 18 Sierpnia 2016 Autor Napisano 18 Sierpnia 2016 Jutro kupuję retro Deore LX z 1999r., po 17 odbieram. Nie będę ryzykował, ale dzięki za poradę
Mod Team Puklus Napisano 18 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 18 Sierpnia 2016 Jak nie możesz złapać linki, dajesz większe podkładki i po problemie. A jak brakło gwintu na śrubie, wywalasz, wstawiasz zwykłą, jak trzeba to z nakrętką.
Prox Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Napisano 19 Sierpnia 2016 Problem w tym, że nie mogę tej śruby ani wykręcić, ani wkręcić. Tak jakby wkręcała się i wykręcała. Pod spodem mam ogranicznik jakiś, nie mogę jej w całości wyjąć chyba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.