Skocz do zawartości

[lista] Który rower z listy?

Hexiaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć! Potrzebuję od Was drobnej porady. Mianowicie mam możliwość otrzymania jednego z czterech wymienionych rowerów. Bez zagłębiania się w szczegóły - w grę wchodzą wyłącznie wymienione modele. Mam 174 cm wzrostu i ważę 70kg. Z roweru będę korzystał sporadycznie, głównie na trasach asfaltowych (80%), raz na jakiś czas trafi się jakaś gorsza dróżka, być może leśna. 

Proszę o radę:

- KROSS Level B1 2016 (MTB 29)

- KROSS Hexagon R4 2016 (MTB 27,5)

- KROSS Evado 3.0 2016 (Cross)

- MERIDA Crossway 20-MD 2015 (Cross)

Dzięki za pomoc!

Napisano

do takiego zastosowania zdecydowanie rower crosowy.

Z tych dwóch troszkę lepszy osprzęt ma Evado. Merida natomiast zdecydowanie lepiej prezentuje się wizualnie a do sporadycznej jazdy w zupełności wystarczy

Napisano

Popieram przedmówcę,aczkolwiek wygląd to rzecz gustu.Blokada amortyzatora pozwala na ustawienie go na ''sztywno'' czyli przy jeździe po szosie nie ma strat energii przy pracy amortyzatora

Napisano

Przekrok w rowerze to 76 cm,a Twoja noga 82. 6cm luzu w rowerze crossowym jest do przyjęcia.Ja mam 2-3 i żyję.W Kross Evado wymiar bedzie chyba taki jak w Meridzie.Jak się boisz,to do sklepu na przymiarkę.

Napisano

Tatanka, jeździłem wczoraj rowerem Cube Nature z ramą dla osób powyżej 190 cm i było mi wygodnie, więc raczej różnicy nie odczuje :P Kwestia tylko który wybrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...