Skocz do zawartości

[wolnobieg]

polerski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam posiadam wolnobieg shimano. Ostatnio gdy rower stal przechylony na nozce to sprawdzałem jak tam napęd i zauważyłem ze z tylu wolnobieg mi dziwnie się kreci, troche nie równo jak by miał luz albo krzywo byl wkrecony, przezutki chodzą cicho i plynnie

Napisano

Jeszcze jedno pytanie, jak będę czyscil wolnobieg z tylu to potem mam go czymś nasmarować? Czy poprostu założyć nasmarowany łańcuch?

• Mod Team
Napisano

Nie kasety a bębenki na zapadkach (przy ratchecie od DT tego nie ma).

Czytałeś co napisałeś ? Zapadki nie są konstrukcją nośną :D faluje bo łączenie bębenek - piasta jest wyfrezowane krzywo, a DT zazwyczaj są proste bo zazwyczaj kosztują tyle co cały rower ... zwłaszcza te z rachetem ...

Napisano

@@Puklus miło mi, że cię rozbawiłem ale przeczytaj ze zrozumieniem - nie napisałem , że faluje bębenek na zapadkach tylko "bębenki na zapadkach" jako system (w domyśle te najpopularniejsze występujące w piastach shimanowskich , joytechach , itp) . Być może jest tak jak piszesz - złe frezowanie , ale mnie udało się to zniwelować kasując luz na bębenku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...