Skocz do zawartości

[Korba][suport] Saint Shimano FC-M825

Sorrow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

kupiłem w/w korbę , niestety otwór suportu w mojej ramie ma 73mm. Czy da się ją dopasować czy raczej szukać innej ,a tą sprzedać ? Jest mi ktoś w stanie pomóc ?

post-198049-0-02229600-1471193375_thumb.jpg

Napisano

edit.: "A widzisz co pisze na pudełku czy tak nie bardzo ?" 

Nie wiem kto pisze posty bez zastanowienia się ,a później je kasuje... ,ale apropo "mojego czytania z pudełka" widzę ,że do korby 
pasuje suport 68/73 mm ,więc myślałem nad samą wymianą suportu ,tylko przed wdaniem się w dalsze koszta wole bardziej oświecone osoby ode mnie zapytać, po to jest chyba forum ,prawda ? Nie wiem też tylko co zrobić z tymi 10mm...

Ucieszę się na wszelkie podpowiedzi, może nawet znajdzie się ktoś na forum kto ma ten sam problem tylko w odwrotną stronę wtedy możemy się wymienić korbami. Moja nie została jeszcze wyjęta z opakowania. Pozdrawiam.

Napisano

Tam masz info, że korba którą kupiłeś jest pod 83mm, model FC-M820 jest pod 67/73mm. ;) Masz dlatego to rozdzielone kreska.
Możesz jakieś podkładki dać na upartego, bo szersza do węższej mufy wejdzie zawsze, ale to jest rzeźba i niepotrzebne druciarstwo w przypadku nowej korby, tym bardziej tej klasy.
Linia łańcucha też lekko zostanie przesunięta i wypadało by wtedy dać podkładki + inne kominy do blatu.

Napisano

Wykapany ojciec będzie :D kupiłem cały sprzet SAINT'a za 150 Euro (Hamulce, Zaciski, Tarcze, Przerzutka, Manetka i i i...) ,więc nie ma czego żałować ,ale dziękuję za radę  :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...