Skocz do zawartości

[700-800] Pierwsza używana szosówka.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli w pełni sprawna to można brać.Jeździłem Giantem,był niemal taki sam,fajny.Ale można się potargować.We Wrocławiu zdarzają się tańsze tej klasy.

Napisano

Ten peugot swietny ale ja nie jestem z Wrocławia a tylko odbiór osobisty. Szkoda.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Napisano

Niestety już i tak przekroczyłem budżet więc to już jest max. Ta mondia mi się podoba tylko zależy czy rozmiar będzie odpowiedni. Mój Romet Orkan ma 56 pod siodełkiem a jest w sam raz lub troszkę nawet za duży.

Facet odpisał, że rama podsiodłowa ma długość 54.5. Orientuje się ktoś czy będzie odpowiednia do mojego wzrostu? Podoba mi sie ta Mondia i jeśli wymiar byłby odpowiedni, to kupiłvym ten rowerek.

Napisano
Proszę o pomoc w wyborze. Warto któryś z nich zakupić? Czy szukać dalej?

Z tych które podałeś najlepiej wygląda Cilo - Shimano 600 to porządny i długowieczny osprzęt, pod warunkiem że właściciel o niego dbał. Nie kupowałbym go jednak bez wcześniejszego obejrzenia i chociaż jakiejś krótkiej jazdy testowej.

A tak w ogóle to:

1) zmierz się dokładnie korzystając np. z tego kalkulatora - http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp#measures

2) napisz jakie ma być przeznaczenie tej szosówki - jazda po mieście, długie trasy po płaskim, po górach?

3) z własnego doświadczenia poradzę Ci żebyś rozważył zwiększenie budżetu, dzięki czemu mógłbyś mieć rower z klamkomanetkami. O ile w mieście można sobie śmigać na klasyku z manetkami na ramie, to na podjazdach nie wyobrażam sobie sięgania do nich żeby zmienić bieg. Zwiększając budżet o 100 zł mógłbyś kupić np. takiego Cilo:

http://allegro.pl/rower-szosowy-cilo-pro-spec-shimano-rx100-i6415053946.html

Na zdjęciach wygląda w porządku, Shimano RX100 to porządny amatorski osprzęt, oczywiście trzeba by było go obejrzeć i przejechać się. Jakbyś chciał zaryzykować, jak ja kiedy kupowałem swojego Peugota, i kupić go na odległość to koniecznie poproś sprzedającego o szczegółowe zdjęcia i pokaż je na forum żebyśmy mogli ocenić stan roweru.

Napisano

Witam. Mam swoja pierwszą szosówke. Opcja budżetowa ale jest :) kupiłem za flaszkę rower turystyczny Crescent. Stan wiadomo, nie za dobry. Ale po rozebraniu wszystkiego i przeczyszczeniu wygląda w porządku. Stwierdziłem, że jak złapie zajawke na szosę to w przyszłym sezonie zainwestuje w coś porządniejszego. Jak na razie wszystko działa, nie ma luzów. Zdejmę tylko bagażnik i błotniki i można latać. Niestety opony są do wymiany bo są sparciałe i boje się na nich jeździć. Są to opony Nokia (?) 32-622. Chciałbym aby nowe opony były cieńsze ale niewiem jakie zamówić. Będę nim jeździł w większości po dobrym asfalcie (90%).

Potrzebuje pomocy w doborze rozmiaru opony. Oczywiscie w rozsadnej cenie z uwagi na cene całego roweru ;) Czy opony 28 - 622 albo 25 - 622 pasowałyby? Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...