PietroPLsz Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Witam, Zakupiłem ostatnio Kross Rio 29" z domyślnie zamontowanymi Avidami DB3. W swoim starym rowerze Kellys Magnus 26" mam Shimano XT M785. Zastanawiam się czy przekładać Shimano do nowego roweru. Hamowały niesamowicie, nie piszczały i nie miały problemu z mokrym ale musiały zatrzymać mniejsze koło. Stąd moje pytanie czy XT nie będą za słabe do nowego roweru z kołami 29"? O Avidach nie wiem kompletnie nic poza tym że są drogie i cenowo XT równa się DB3? Ktoś coś jakaś szybka porada?
Marcin9 Napisano 7 Sierpnia 2016 Napisano 7 Sierpnia 2016 Przekładaj xt do nowego roweru. Ciężko o lepsze hamulce.
Mod Team Puklus Napisano 7 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 7 Sierpnia 2016 http://www.bikecenter.pl/p25155,magura-mt5-hamulec-hydrauliczny-czarny.html Jest droższy od avida ale masz gwarancje bezawaryjności. A jak sie coś stanie magura chętnie to wymieni. Macałem, jeździłem i to dość niezła kotwica juz po 30 metrach na tarczach 160.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.