Daniel131 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Witajcie Posiadam rower złożony w całości na Campie. Chciałbym wymienić korbę Campagnolo Centaur 53/39 na kompaktową 50/34. Cena Campy jest niestety wysoka, lecz czy za tą ceną idzie odpowiednia jakość? Zastanawiam się nad korbą Campagnolo Veloce oraz Shimano 105. jak wygląda relacja jakości tych dwóch korb? Tą drugą można dostać dużo taniej. Ewentualnie jaką inną korbę polecacie w przedziale cenowym 400-500zł?
Mieteczek Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Jeździłem na XTkach w MTB i ogólnie cały czas na shimano.Aktualnie przesiadłem się na szosę, jeździłem na ultegrze i na centaurze.Moje odczucia są takie: Na shimano wydałem 2x tyle bo wszystko się psuje, niezależnie czy jest to XT czy Alivio.Teraz ktoś powie "Jo mom shimano i śmigam 50lat i wszystko jest ok" - a ja jeżdżę 40km i albo tłoczek pęknie albo cholera wie co.Na campę nie mogę narzekać jak na razie śmiga idealnie, jednak nie ma przejechane tyle co shimano. Ja obsolutnie polecam campę, wolałbym veloce niż ultegre.
Arni220 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 Posiadam rower złożony w całości na Campie. No i to jest twoja odpowiedź Jak masz Campę to nie rób maniany i daj korbę także Campy. Veloce jest spoko korbą i na pewno będziesz zadowolony. Ja mam nawet korbę Mirage i działa dokładnie tak samo jak Veloce, Athena czy Centaur. Ramiona są chyba nawet takie same w przypadku modeli Alu, a jedyna różnica to tarcze. Dla oszczędności śmiało pokuś się nawet na tą Mirage o ile jeszcze gdzieś takową dostaniesz i w tym rozmiarze zębów. Mam pytanie, a musisz wymieniać całą korbę, może zmiana blatu na 50z by ci wystarczyła? Sklep Poręba oferuje ten rozmiar tarczy np od Stronglight: http://www.porebarowery.pl/main/product/4049,135-TYPE-C-CT2-ZEW,page:1
Daniel131 Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Napisano 6 Sierpnia 2016 Zależy mi na obniżeniu ilości zębów na obydwu tarczach Mieszkam na podkarpaciu a tutaj mamy wyżynne tereny i 34z na mniejszej zębatce pomogłoby mi w podjazdach.
Arni220 Napisano 6 Sierpnia 2016 Napisano 6 Sierpnia 2016 No to tak, nie masz wyjścia. Mimo wszystko nie robił bym wizualnego galimatiasu i pozostał bym przy Campie, tak dla zasady czystości osprzętu, zawsze to ładniej wygląda i brzmi, bo praca napędu będzie z pewnością taka sama..
Daniel131 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Napisano 13 Sierpnia 2016 Witajcie Mam możliwość kupić korbę campagnolo 34/50 11 rzędową. Jak wygląda sprawa kompatybilności z napędem 10 rzędowym? Korba przyjmie łańcuch 10s oraz czy przednia przerzutka będzie współpracowała z taką korbą? Przednia przerzutka Campagnolo Centaur 10s
Arni220 Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Tak, powinno wszystko grać. Ważne, że masz przerzutkę od 10s do takiego samego łańcucha. Rozstaw blatów jeśli nie będzie identyczny, to niewiele się zmieni, moim zdaniem na 99% zagra.
provid Napisano 14 Sierpnia 2016 Napisano 14 Sierpnia 2016 Posiadam rower złożony w całości na Campie Nie rób profanacji Odłóż trochę więcej złotówek i kup Campe Jak wygląda sprawa kompatybilności z napędem 10 rzędowym? Oficjalnie nie można mieszać - tak Ci powiedzą w każdym sklepie jednak spokojnie będzie wszystko działać
Daniel131 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Napisano 15 Sierpnia 2016 Dziękuję za odpowiedź wszystkim Zdecydowałem się zakupić korbę Campagnolo Veloce, ale rodzi się kolejne pytanie. Korba jest w systemie Power-Torque. Oś wraz z korbą, łożyska i miski to osobne części. Mam problem jak skompletować to wszystko ponieważ nie wiem czy łożyska są standardowo dodawane do korby, misek czy może muszę każdą ze składowych kupić osobno? Osobno korbę, łożyska oraz miski. Niestety w sklepach internetowych nie widzę żadnej informacji czy wraz z korbą są łożyska czy też ich nie ma. Z tego co widzę jedno łożysko musi się znajdować na osi od strony blatów a drugie w misce po przeciwnej stronie.
Arni220 Napisano 15 Sierpnia 2016 Napisano 15 Sierpnia 2016 Odpuść Power Torque bo naprzeklinasz się przy każdym jej zdejmowaniu, a i nie każdy warsztat rowerowy ci to zrobi. Potrzebny jest ściągacz do tych korb i to chyba specjalny. O ile pamiętam, jakoś sobie ludzie radzą, ale wygląda to na sporą mękę. Power Torque jest ok, ale w wykonaniu korby Potenza, tam mocowanie lewego ramienia inaczej rozwiązano i nie potrzeba już ściągacza. Dobrze ci radzę, kup Ultra Torque i jedynym przyrządem ci potrzebnym do jej demontażu będzie imbus 10mm. Odnośnie misek mi łożysk, pewnie w nowych korbach stanowi to komplet, a jeśli nie, to koszt dokupienia wynosi ok. 200zł (120 za łożyska z uszczelką + 80 za miski). Dodam, iż łożyska Shimano od HT są identyczne i też pasują, można kupić najtańsze miski HT, wycisnąć łożyska i zamontować do Campy, ściągacz dwuramienny można nabyć za ok. 20/30zł.
Daniel131 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Napisano 15 Sierpnia 2016 Witajcie, W takim razie mógłby mi ktoś objaśnić jaki system zawarty jest w tej korbie z linku? http://www.sbike.pl/czesci-szosowe-przelajowe-korby-korba-campagnolo-veloce-2x10-power-torque-ultra-torque-srebrna-o_l_108_6515.html Napisane jest w tytule Power-torque/Ultra-torque. W opisie jest Power-torque. To dwa różne systemy montażu korby. Jak mam to rozumieć? Jestem zielony jeśli chodzi o sprzęt Campagnolo i takie zagadnienia to dla mnie nowość i chciałbym nabyć od Was wiedzy przed zakupem ponieważ to nie jest tani sprzęt.
Arni220 Napisano 15 Sierpnia 2016 Napisano 15 Sierpnia 2016 PT to oś podobna do Shimanowskiej, jedna, długa rurka na której końcu jest wielowypust. I na ten wielowypust nakłada się lewe ramię korby. UT to oś dzielona na dwa, oba ramiona mają po kawałku osi przymocowanej do ramion na stałe. Po wsadzeniu ramion w mufę, skręca się tę oś w całość od środka śrubą na imbusa. Problem w PT jest fakt, że lewe ramię nabite jest dosłownie na oś, na siłę i skręcone śrubą. Po jej odkręceniu potrzeba ściągacza, a w UT wszystko samo się rozejdzie w rękach. Veloce było/jest produkowane jako UT i PT, dopytaj sprzedawcy co ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.