Skocz do zawartości

[1300] B'twin rockrider 520 27,5"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Mam zamiar kupić rockridera 520, naczytałem się dużo na temat tego roweru i według mnie jest warty swojej ceny.

Chciałbym was prosić o opinie na temat tego roweru oraz co można by było w nim zmienić.

Mam też mały dylemat odnośnie doboru ramy mam 168 cm długość nogi po wew. 77cm i powinienem wybrać rozmiar M, tylko nie wiem czy górna rura nie będzie zbyt długa i czy przypadkiem nie będę "leżał" na ramie i zastanawiam się czy nie wybrać ramy w rozmiarze S co o tym sądzicie? Jestem nie ogarnięty w tych sprawach xD

http://www.decathlon.pl/rockrider-520-275-id_8351007.html?gclid=CPX_2drCp84CFccV0wodTFAEjQ

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Napisano

Jak chcesz go kupić żeby od razu coś w nim zmieniać to lepiej dołóż i kup lepszy model. Na przykład za 2100 jest teraz model 560. Wiem że aż 8 stów więcej, ale pod względem cena/jakość jest super.

Napisano

Nie chce odrazu w nim cos zmieniac tylko w pózniejszym okresie co jako pierwsze wypadało by zmienić :) a co do tego 560 to jednak troche za dużo nie potrzebuje na razie roweru z takim osprzętem 520 mi by wystarczała tylko czy M-ka bedzie dobrym rozmiarem czy jednak lepiej brać S-ke 

Napisano

Gdzieś zgubiłem hasło i na nowo się zarejestrowałem :verymad:  Ogólnie polecane są wyżej wspomniane rowery, ale jakoś wielu użytkowników się nie widuje. Do kupienia na Allegro, osprzęt spoko, ale ramy już takie sobie. Nie wiadomo jak z warunkami gwarancji (egzekwowanie w razie W). Mało w sklepach stacjonarnych.

Tyle wyczytałem na różnych forach, gdyż sam borykałem się z problemem zakupu taniego roweru na codzień. Btwin 520 27,5 vs. coś podobnego na takim kole. I .... nie ma dużego wyboru. Można wyrwać niezłą sztukę ze starego rocznika, ale koło 26. A to już nie każdemu pasuje. Sam zaczynałem od Levela A2 2013 i niejeden maraton zaliczyłem. Mniejsze wyścigi kończone na podium. Wstyd może bo zwykły Kross, ale dałem radę. Nadszedł czas na Superiora XP969 (karbon, cena ponad 7 tys.). To jak przesiadka z Tico na F10 BMW. Podjazdy, hamowanie - wszystko super. Ale szkoda mi na co dzień czeskiej wyścigówy dlatego szukałem taniej opcji do pomykania. Po wielu godzinach na forach i w sklepach wybrałem marketowy Btwin 520 i nie żałuję.Ponad 1000 km przejechałem bez awarii. Nie liczę podregulowania hampli (mechaniczne tarcze). Przerzutki spoko jak za tą kasę, prowadzenie w miarę, trasę MTB Hermanów rekreacyjnie bez problemów przejechał. Rower bezawaryjny (przypilnowałem tylko przy odbiorze na Szwajcarskiej chłopaków, żeby dobrze poskładali i wyregulowali). Cena 1299 zł za nówkę z haka (plus koszyczek, bidon i lampki gratis) jak za taki osprzęt i design jest bardzo atrakcyjna i polecam. Z wystawy można urwać cenę 100-150, ale nie chciałem sztuki po jakimś Januszu co się przymierzał. Na co dzień przyjemniej się jeździ jak kozą Sup :thumbsup:  Do autora - przy wzroście 168 cm. rama M będzie ok. Moja żona ma 160 i akurat pod XXX jej sięga :thumbsup:   Nie jestem pracownikiem marketu tylko wyrażam swoją opinię co do roweru w budżetowym przedziale i celowo się rozpisałem, bo jest mało opinii nt tego roweru, a nie każdy ma/chce wydać większe pieniądze na dwa koła. Od czegoś trzeba zacząć.

Napisano

Daj znać jak sprawuje się ten amor.
Zastanawiam się od dłuższego czasu nad RR 520 ale głównie z uwagi na tarczówki mechaniczne i amor XCT 80mm mam obawy czy to odpowiedni wybór.

Napisano

Ja mam 173 i jest dobrze. Ram "S" chyba nawet nie ma. W Levelu A2 miałem S-kę i jakiś mały się wydawał i czułem się momentami jak na komunijnym :laugh:  W 29 też mam "M". Co do tarczowych to jak dobrze wyregulowane to dają radę. Model taki sobie, są gorsze. Tanie w serwisowaniu przynajmniej. Co do amora to cóż... Na szosie ujdzie,w terenie coś tam się ugina, ale nie ma co porównywać z amorami w cenie dwóch Btwinów 520  :thumbsup:  Wróciłem z trasy właśnie z bratem. Pół na pół XP969 i 520. Utrzymanie prędkości i podjazdy to Superior (spdy), ale zjazdy "na luzie" i komfort to 520. 100% szosa. Co kilkanaście km się zmienialiśmy, aby na żywo oceniać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...