Bogi_Abi Napisano 28 Lipca 2016 Napisano 28 Lipca 2016 mam problem, jakos 3dni temu brat naprawial samochod, a jako iz mi sie przerzutka wkrecila w tylne kolo rozebralem i lancuch zostawilem na takim dywanie. Brat najechal samochodem i wykrzywil w jednym miejscu lancuch. Lancuch w krzywym miejscu rozebralem wyprostowalem.Myslalem ze jak zaloze 3oczka z innego lancucha to bedzie dzialac ale nie dzialalo, i zgubilem potem oczka ktore wymienilem.Zmienilem z powrotem na stare oczka, bo zauwazylem ze 3oczka sa bardzo czyste jak na jeden dzien.Da sie jakos w racjonalny sposob sprawdzic gdzie mi ten lancuch przeskakuje, bo jak jade rowerem i to przeskoczy, rzeczywiscie moge znalezc teoretyczne miejsce gdzie moze byc ten uszczerbek, tylko nie wiem czy to z przodu czy z tylu przeskakuje. Bo chyba wymienilem inne oczka niz powinienem ;d
turysta Napisano 28 Lipca 2016 Napisano 28 Lipca 2016 Sprawdź czy sworznie łańcucha chodzą gładko bez oporu. Czy gdzieś się nie blokuje sworzeń.
Mod Team michuuu Napisano 28 Lipca 2016 Mod Team Napisano 28 Lipca 2016 Jak możesz zidentyfikować miejsce operacji to rozkuj i w to miejsce załóż spinkę. Najprawdopodobniej w tym miejscu łańcuch nie zgina się płynnie bez oporów.
Bogi_Abi Napisano 28 Lipca 2016 Autor Napisano 28 Lipca 2016 Jak możesz zidentyfikować miejsce operacji to rozkuj i w to miejsce załóż spinkę. Najprawdopodobniej w tym miejscu łańcuch nie zgina się płynnie bez oporów. A co jesli nie moge zidentyfikowac? O to mi glownie chodzi, czy moge jakos zidentyfikowac mneijsce operacji :PPP A jak sie jeden sworzen zacina?dobra naprawilem ten jeden przeskakuje nadal ref ;d
Mod Team michuuu Napisano 29 Lipca 2016 Mod Team Napisano 29 Lipca 2016 przeskakuje nadal Kręć i obserwuj łańcuch. Jak przeskakuje to felerne miejsce się ujawni.
Marcin86Poznan Napisano 30 Lipca 2016 Napisano 30 Lipca 2016 To drogi łańcuch? dużo już ma km przejechane? Bo może szkoda czasu i nerwów na zabawę i lepiej kupić nowy?
sedymen Napisano 31 Lipca 2016 Napisano 31 Lipca 2016 Rozkój łańcuch. Każde ogniwo zegnij maksymalnie. Tam gdzie będzie opór powyginaj łańcuch na boki. Jeżeli nadal będzie strzelał pod obciążeniem zmień na nowy.
Bogi_Abi Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Napisano 3 Sierpnia 2016 Rozkój łańcuch. Każde ogniwo zegnij maksymalnie. Tam gdzie będzie opór powyginaj łańcuch na boki. Jeżeli nadal będzie strzelał pod obciążeniem zmień na nowy. WIELKIE DZIEKI
Mod Team michuuu Napisano 4 Sierpnia 2016 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2016 Rozkój łańcuch. http://sjp.pl/rozkuj Włącz autokorektę albo podpieraj się słownikiem języka polskiego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.