Skocz do zawartości

[przerzutka przednia] shimano-nieprawidłowe działanie

Darkser21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam takie pytanie, mam taki problem z rowerem dawałem go do serwisu też nie dali sb z tym rady mam rame felta bodajze q920 i gdy probuje wyregulowac przerzutke przednia to tak jakby korba byla za daleko ramy i przrzutka nie obejmuje ostatniej najwiekszej tarczy probowalem kombinowac cos z wkladem suportu ale nic nie dalo rady mzoe spotkaliscie sie juz z takim problemem w serwisach mowili mi ze przerzutka z gornym ciagiem bedzie bardziej wychylona no ale w tej ramie jest prowadzenie dolne i nie wiem czy da sie cos zrobic ,myslalem nad krotszym wkladem suportu bo mzoe zle dobrany byl ,przerzutka jest na 100 % na 3 biegi zauwazylem ze na drugim biegu przerzutka jest juz max wychylona a na 1 biegu jest tak jak powinna byc na 2 licze ze ktos spotkal sie z takim problemem i moze go rozwiazal :) dolaczam zdjecie roweru z ta rama.

post-198962-0-93760500-1468854657_thumb.jpg

Napisano

Ograniczniki L i H ustawiałeś? Producent raczej by źle nie dobrał suportu , ale jak ograniczniki nie dadzą efektu to raczej suport. 

Napisano

Sam skladalem ten rower producent nie dobieral tylko serwis przy zmianie wkladu ograniczniki Li H probowalem nic nie daje .

Napisano

To sprawdź jaką masz długość a jaką zaleca producent do danej korby.

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...