Rapt0r Napisano 16 Lipca 2016 Napisano 16 Lipca 2016 Witam po raz kolejny. Nie będę się rozpisywał na rzeczy nieistotne... przejdę od razu do rzeczy. Od pewnego czasu posiadam problem z korbą. Na podjazdach, przy paru przełożeniach, przeskakuje mi łańcuch. Dzieję się tak, poniewaz ząbki na korbie są już zdarte i nie trzymają łańucha jak należy. Jest to problem dość uciążliwy, ponieważ posiadam rower MTB i podjazdy to coś normalnego. Jest to również niebezpieczne dla mojej osoby. Dlaczego? Ostatnio, przez takie "zerwanie/szarpnięcie" o mało nie poleciałem w krzaki razem z rowerem. Tutaj moja prośba. Co polecacie z rynku korb? Mam na myśli, coś niezbyt drogiego, tak do 150-200 zł, ale COŚ DOBREGO, coś co podziała mi następne kilka sezonów. Jak wspomniałem, rower MTB. Za odpowiedzi dziękuje i pozdrawiam serdecznie
Mod Team Puklus Napisano 16 Lipca 2016 Mod Team Napisano 16 Lipca 2016 W tej cenie nawet prawie nowe Deore idzie wyrwać. Jaki masz napęd ? W sensie ilobiegowy, jaką masz przednią przerzutkę?
HarveyDent Napisano 16 Lipca 2016 Napisano 16 Lipca 2016 I skoro korba umarła to przy okazji przyglądnij się reszcie napędu
Rapt0r Napisano 16 Lipca 2016 Autor Napisano 16 Lipca 2016 Mam napęd 3x7. Pisanie postu na szybko, nie jest dobrym rozwiązaniem Co do reszty napędu. Reszta napędu jest w dobrym stanie. Łańcuch wpadł nowy, wolnobieg jest w dobrym stanie, tylna przerzutka ma dwa sezony i nie mam z nią żadnych problemów i nie widzę potrzeby jej wymiany. Co do przerzutki z przodu. Posiadam Shimano FDTY10 Tourney zakupiona razem z łańcuchem.
Mod Team Puklus Napisano 16 Lipca 2016 Mod Team Napisano 16 Lipca 2016 Hmmm korbe chcesz za 200zł a przerzutkę masz raczej ... nie pasującą. To sie kupy nie tryma, to tej przerzutki to korbe m361, m410.
Rapt0r Napisano 18 Lipca 2016 Autor Napisano 18 Lipca 2016 Nie muszę mieć korby za 200 zł. Taki jest mój budżet na tą część i nawet lepiej jeżeli będzie tańsza. Zawsze przed zakupem czegoś do roweru, robię sobie spory zapas złotówek, ponieważ coś może wyjść w trakcie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.