Skocz do zawartości

[korba]FC m-660 zmiana

kudizc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, niestety blaty w mojej leciwej korbie już prawie się zużyły, i idąc z biegiem czasu 3 biegi nie są mi już potrzebne. Korba to wspomniany w tytule SLX m-660 (42-32-24). Czy da się ją jakoś przerobić na mechanizm 2 rzędowy? W znanych portalach aukcyjnych jest dostępnych sporo blatów od 2 rzędowych krob fc-m675 i fc-m775, czy taki blat podejdzie? czy linia łańcucha zostanie zachowana?

Napisano

Oczywiście, że się da.Kup 2 nowe blaty, takie jakie Ci pasują i zakręć na miejscu najmniejszego i średniego blatu.Jeżeli linia będzie nie taka to dodaj podkładkę dystansową.

Napisano

http://www.forumrowerowe.org/index.php?/topic/112214-[Korba]-Shimano-SLX-FC-M665-36-22

Tutaj jest przedstawiony podobny problem, użytkownik na końcu tematu pisze, że blat od korby trekingowej 36t nie działa poprawnie, ale blaty, które ja przedstawiłem są dedykowane właśnie do korb 2s, powinny miec offset, i mniejsze "popychacze" niż blaty korby trekingowej. Co do blatu od m665 to jest to tylko wersja 36t, a ja potrzebuje 38t, tak że muszę szukać innego rozwiązania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...