Skocz do zawartości

[Jaki rower] Vortex vs Lexus

MstrM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc jeśli pomyliłem działy to przepraszam i proszę o wyrozumiałość :). Mam pewien dylemat w związku z wyborem roweru, ponieważ posiadam oba starego Vortexa i młodszego Lexusa w dosyć średnim stanie które wymagają napraw, po pierwsze zamierzam jeździć terenowo w różnych warunkach klimatycznych. Vortex wymaga wymiany kół, rączek od kierownicy  oraz gruntownego wyczyszczenia i przesmarowania posiada hamulce V-brake oraz przerzutki shimano 6 z tyłu i 3 z przodu. Lexus potrzebuje wymiany i dostrojenia klocków hamulcowych ( a posiada tarczówki mechaniczne) oraz wymiany opon, posiada przerzutki saigen 7 z tyłu i 3 z przodu. Prosiłbym o poradę który rower będzie lepszy do terenu ?

d6bfa4ce3db9341amed.jpg   b31286c815bfceb3m.jpg   25a93ac031056218m.jpg    http://www.fotosik.pl/zdjecie/5181a5354f7ae181

Napisano

Jakieś zdjęcia lub chociaż dokładne modele podaj..

W żaden z tych "rowerów" nie warto inwestować nawet złotówki... To jest kupa złomu..

Napisano

Niestety kupa złomu, ale pieniędzy na nowy rower nie ma więc któryś muszę odrestaurować, i tu się pojawia pytanie, czy wybierać hamulce tarczowe i przerzutki saigen ewentualnie zamienić na te od shimano, czy zostać przy vortexie i wymienić koła

Napisano

Dlaczego wymaga wymiany kół? Co się z nimi dzieje? Jakbym już musiał wybierać wziąłbym tego z v-brake, jeśli te tarczówki nie są jakiejś normalnej firmy, w co wątpię, to to będzie szrot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...