MstrM Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc jeśli pomyliłem działy to przepraszam i proszę o wyrozumiałość . Mam pewien dylemat w związku z wyborem roweru, ponieważ posiadam oba starego Vortexa i młodszego Lexusa w dosyć średnim stanie które wymagają napraw, po pierwsze zamierzam jeździć terenowo w różnych warunkach klimatycznych. Vortex wymaga wymiany kół, rączek od kierownicy oraz gruntownego wyczyszczenia i przesmarowania posiada hamulce V-brake oraz przerzutki shimano 6 z tyłu i 3 z przodu. Lexus potrzebuje wymiany i dostrojenia klocków hamulcowych ( a posiada tarczówki mechaniczne) oraz wymiany opon, posiada przerzutki saigen 7 z tyłu i 3 z przodu. Prosiłbym o poradę który rower będzie lepszy do terenu ? http://www.fotosik.pl/zdjecie/5181a5354f7ae181
Marcin9 Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Jakieś zdjęcia lub chociaż dokładne modele podaj.. W żaden z tych "rowerów" nie warto inwestować nawet złotówki... To jest kupa złomu..
MstrM Napisano 10 Lipca 2016 Autor Napisano 10 Lipca 2016 Niestety kupa złomu, ale pieniędzy na nowy rower nie ma więc któryś muszę odrestaurować, i tu się pojawia pytanie, czy wybierać hamulce tarczowe i przerzutki saigen ewentualnie zamienić na te od shimano, czy zostać przy vortexie i wymienić koła
Piter233 Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Dlaczego wymaga wymiany kół? Co się z nimi dzieje? Jakbym już musiał wybierać wziąłbym tego z v-brake, jeśli te tarczówki nie są jakiejś normalnej firmy, w co wątpię, to to będzie szrot.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.