Skocz do zawartości

[wycieczki]

nsx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chętnie służę radą tym wszystkim którzy chcieli by pojeździć sobie po Roztoczu Środkowym.

Udzielę informacji :co warto zobaczyć ,gdzie warto pojechać ,jakimi szlakami .(sam bardzo dużo jeżdżę po tych terenach i trochę je już poznałem)J

Pozdro

Oczywiście jeżeli ktoś się zdecyduje żeby pojeżdzić po Roztoczu polecam na wypady wszelkiego rodzaju Zwierzyniec (małe miasteczko z którego blisko jest do Zamoscia i wiedzie tędy centralny szlak rowerowy roztocza Łączacy kraśnik-Lwów )i wiele szlaków pieszych które nadaja sie do jazdy rowerem tylko juz są juz trudniejsze Pozdro :D

• 3 tygodnie później...

ja też przyłanczam sie do zadanego pytania wyżej i też lubie jazde po lesie po wąwązach i zjazdy i podjazdy ogólnie teren:D. I takie jeszcze jedno pytanie ile jest od Lublina do Zwierzyńca, bo ja mieszkam o 13km od Lublina.

Z Lublina do Zwierzyńca jest ok 98km przez (Wysokie,Turobin)

Naprzykład :Dobrą trasą jest żółty szlak pieszy W okolicy osiedla Lesników(RÓŹin)podjazd pod górę polna drogą (Fajny widok na sam zwierzyniec i doline rzeki Wieprz.

- nastepnie po dojechaniu a szczyt w prawo

- są 2 możliwości

-1 w prawo( zjazd do wioski topólcza ) wydaje mi sie stosunkowo długi

-2 w lewo ( żółtym szlakiem) a nastepni przeskok na niebieski szlak pieszy i nim aż do wsi Lipowiec polnymi drogami trzymająć się oznaczeń( żadkie)

- zjazd asfaltem osiągam tam ok 65km spokojnie

- powrót asfaltem do Zwierzynca lub żółtym szlakiem rowerowym ziemi Biłgorajsiej( bardzo dobrze oznakowany) a potem łacznikiem do czerwonego szlaku rowerowego wiodoącego przez Szozdy i sochy (asfalt) Do Zwierzyńca

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...