Fawlty Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 po jeździe na niej na crossie z 40c semislickach + zablokowanym amorem a potem na szosie z 25c, telepało niemiłosiernie No tak, ale to jednak inna jazda. Ja obecnie w szosie mam 23C, w trekingu 43C, a w góralu 27,5 X 2,0. W szosie na kostce wypadają plomby, w trekingu (nie mam w nim amora, widelec i rama cromo) odczuwam dyskomfort, w góralu (mam amor, ale jeżdżę na zablokowanym) kostki prawie nie czuję. Dodam, że na rowerze dojeżdżam do roboty, i na oko co najmniej z 10 km w jedną stronę mam po kostce (oczywiście na szosie uciekam z niej kiedy tylko mogę i nie mogę ) Ja z całą pewnością, mieszkając na Mazowszu, przy okazji modernizacji górala przejdę na sztywny wideł. Przynajmniej dziś tak sądzę. Zarówno w KPN, jak i w MPK amor nie jest mi potrzebny do niczego poza lądowaniem po skokach na hopach pzdr Fawlty
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Lipca 2016 Mod Team Napisano 2 Lipca 2016 A nie łatwiej znaleźć model sterów i sprawdzić ?? Producent podaje takie wartości. Signum temporis Młodzież wie jak obsługiwać interent, nie wie jak ekierkę Szacunek... I.
Gość Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Na oko to chłop w szpitalu zmarł.. Faktycznie. Sprawdziłem, różnica między amorem w stanie jałowym (po prostu jest) a przymierzonym widelcem to bagatela, 10 cm różnicy... Ok, jest kwestia skoku, niemniej, to dużo i mam wrażenie, że bym jednak szorował korbą po asfalcie na nim.
modrzew Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Nie dziwne, skoro to wideł do przełajki. Tak swoją drogą szybko Ci się to wszystko zmienia skoro już i rower i wideł na sprzedaż Tylko przy okazji nie wprowadzałbyś w błąd, że widelec nadaje się także do MTB...
Gość Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Sam zostałem wprowadzony w błąd, sprzedaż widelca zniknie, bo i ja będę walczył o zwrot od osoby, od której kupiłem. A zmienia się, bo właśnie koncept był taki, aby mieć jeden rower ze sztywnym widelcem. Skoro nie da się, zostaję przy dwóch, szosie + mtb'kowym franensteinie. Niestety, ale finansowo nie da się pogodzić u mnie obecnie fajnej szosy z fajnym mtb. W każdym razie, wszystkim ogromnie dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.
modrzew Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Przymierz się wreszcie do tej przełajki albo gravela i tyle, tak jak sugerowano Ci w poprzednim temacie To może być pomysł na jeden rower do wszystkiego w Twoim przypadku, choć może być ciężko bo to sprzęt mocno niepopularny w Polsce z wszechobecną „góralomanią”. Póki co wymyśliłeś sobie wypas mtb-ka z karbonowym widłem żeby sobie czasem po jakimś szutrze przemknąć i niestety tylko wszedłeś w zbędne koszta...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.